Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vad är en dokumentation Avgift för att köpa en bil?

När du köper en bil, är dokumentationen avgiften en avgift som tas ut av återförsäljaren till konsumenten för att kompensera kostnaderna för att slutföra titel och registrering pappersarbete vid försäljning. Inte alla återförsäljare ut dokumentation avgifter. Identifiering

Dokumentationen avgift skall noteras på en inköpsorder eller köparens order, precis som alla andra avgifter. Eftersom avgiften beskattas, är det ofta anges direkt under före skatt kontant försäljningspris på fordonet på köparens beställning.
Typer

Vissa tillverkare kan ha gränser för dokumentation avgifter för anställda. Till exempel begränsar Ford inte dokumentationen debiteras till privatkunder, men återförsäljare får inte ut en dokumentation avgift på anställdas inköp.
Funktion

dokumentation avgift för att köpa en bil täcker kostnader för behandling pappersarbete, men det är separat från registreringsavgifter tas ut av staten.
Varning

Oavsett vad en återförsäljare säger , dokumentationen avgift tas inte ut av tillverkaren, inte heller är det nödvändigt att registrera fordonet. Alla statliga registreringskostnad listas som separata poster på köparens beställning. Addera Expert Insight

Edmunds.com bilköpande specialist Philip Reed noterar att du bör undvika att betala mer än $ 100 för en dokumentation avgift. Om den är högre, förhandla fram ett lägre försäljningspris för fordonet att kompensera detta högre belopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78662.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.