Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Auto avskrivningsregler

Kelley Blue Book säger att, i genomsnitt, är fordonsindustrin avskrivningar den enskilt största kostnaden ådragit nya bilägare i de första fem åren av att äga sin bil. Värdet av en ny bil rasar dramatiskt efter att ha kört av bil mycket, och förlusten av värdet fortsätter som bilen åldras och fler kilometer läggs till. Även avskrivningarna är oundvikligt i nästan alla fordon, det finns vissa faktorer som påverkar det mer än andra. Tillförlitlighet

En bil rykte för lång livslängd och lågt underhållsbehov kan kraftigt minska deprecieringen av fordonet, eftersom det fortfarande kommer att vara i efterfrågan från konsumenterna i den begagnade bilmarknaden i de kommande åren. Om en bil är känd för att ha motorproblem eller bromsfel när det åldras, kommer det sjunka mer kraftigt under de första åren av ägande. Hondas och Toyotas har traditionellt skrivs mindre än vissa andra märken på grund av deras rykte för pålitlighet.
Funktioner

Nyckeln till avskrivningen är att räkna ut hur "i-demand" fordonet kommer att vara under de närmaste åren, och bilar som har säkerhetsfunktioner såsom krockkuddar, låsningsfria bromsar och larmsystem, är mer benägna att vara av intresse för konsumenterna i framtiden än bilar utan dessa alternativ. Som ett resultat, de bilar med hög säkerhet betyg och extra säkerhetsfunktioner tenderar att depreciera mindre än de som inte gör det. Likaså, bilar som har extra bekvämlighet eller funktioner komfort, till exempel en CD-spelare, taklucka eller makt lås, kommer sannolikt att förbli populär i framtiden och behålla ett högre värde än bilar utan dessa alternativ.
Flighter Miles per gallon

gaseffektivitet har blivit en större avskrivning faktor som kostnaden för gas har ökat över hela världen. Bilar som har en högre miles per gallon rating och ge mer bränsle effektivitet tenderar att depreciera mindre än bilar som är mindre effektiva och har högre bränslekostnader. Eftersom högre miles per gallon sparar pengar över tiden, förblir värdet på bilen högre på grund av dessa besparingar, och som får beräknas i takt med avskrivningar. Hybrider har traditionellt haft mindre värdeminskning än vanliga fordon av detta skäl.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78625.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.