Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur du köper en bil från en oberoende säljare

Som en bilköpare, är det viktigt att du forskning värdet av fordonet i fråga innan ett erbjudande för det. Det är naturligt att en oberoende säljare alltid kommer att försöka få det mesta att han kan för bil, och det är lika naturligt att en köpare alltid kommer att försöka betala så lite som möjligt. En välinformerad köpare kommer att vara mer benägna att få en bra affär. Saker du behöver
Dator med tillgång till Internet och dator skrivare
Penna och bärbara Kopior
av NADA Guide och Kellys Blue Book (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Gör ett första besök för att bestämma en grov-condition värde för fordonet du planerar att köpa genom att inspektera den noga, frågar säljaren om du kan starta fordonet och ta det för en provtur. Gör en lista över märkbara brister i fordonets drift och i dess utseende, vilket gör notera följande punkter: flisas eller blek färg, bucklor eller dings, onormalt slitage runt insidan eller ytterkanterna av däcken, lågt däck-mönsterdjup, sprickor eller chips i fönstren, nedskärningar eller revor i tyget av interiören, knackar eller pinga ljud som kommer från motorn, blå eller svart rök från avgasröret och eventuella andra märkbara brister eller skador.
2

Använd dina inspektion konstaterar att tilldela ett tillstånd nivå på fordonet: Utmärkt, Bra, mässa eller fattigt. Generellt, kommer mindre än 3 mycket märkbara brister klassificeras som ett fordon i "Utmärkt" skick, 3 till 7 ofullkomligheter, "Good", 8 till 10 brister, "rättvis", och över 10 brister kommer att klassificeras som ett fordon i " . dåligt "skick
3

logga in på Internet och göra ett besök på de tre nationella guider fordon värdering: NADA Guide at http://www.nadaguides.com - Kelly Blue Book vid http://www.kbb.com - och Edmunds vid http://www.edmunds.com Välj den typ av fordon, begagnat eller nytt, och ange sedan år, märke, modell och ange för inspektion av fordonet in i online-formulär för varje medel. Skriv ut sidan kopior av alla tre värden som ges till dig för fordonet i fråga.
4

Genomsnitt ihop de tre värden som ges till dig från de resurser som anges i steg 3 genom att lägga ihop dem. Dividera resultatet med 3 och du har nu en bra riksgenomsnitt av den nationella "marknadsvärdet" priset på fordonet.
5

tillbaka till säljaren för andra gången, med utskrifterna och dina genomsnittet tillsammans med dig. Ställ ditt erbjudande köpeskillingen cirka tio procent lägre än det genomsnittliga priset du beräknat, ger ett visst spelrum för säljaren att höja ditt erbjudande, eftersom säljaren nästan säkert kommer att försöka dig att höja din insats aning. På detta sätt både du och säljaren har förhandlingar rum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78415.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.