Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Hur hitta vilket land en bil gjordes av VIN-nummer

Globaliseringen har gjort det svårt för någon att bestämma en produkts ursprungsland. Förr i tiden kunde man anta att en produkt från en amerikansk-baserat företag byggdes i Amerika, men detta är inte längre fallet. Detsamma gäller även för utländska tillverkare. Till exempel har de flesta japanska bilar en gång byggde i Japan. Men japanska tillverkarna bygger nu många av sina fordon i USA eller i andra länder. Det bästa sättet att bestämma en bils ursprungsland är att inspektera dess VIN (chassinumret). Detta nummer berättar allt du behöver veta. Instruktioner
1

Hitta bilens VIN. VIN är tryckt på flera platser. Det enklaste stället att hitta det är direkt under vindrutan på förarsidan av bilen. Du kan också hitta VIN på chaufför-side dörrkarmen. Dessutom är den tryckt på bilens titel eller registrering.
2

Inspektera den första siffran i VIN. Detta är det enda nummer du behöver analysera för att avgöra vilket land fordonet byggdes i. Addera 3

Bestäm om numret är "1", "4" eller "5" för att hitta ut om det gjordes i USA. Båda dessa siffror representerar USA som ursprungsland.
4

Bestäm om numret är en "2." Om så är fallet, var bilen byggd i Kanada.
5

Bestäm om numret är en "3." Om så är fallet, var bilen byggdes i Mexico.
6

Bestäm om numret är ett "J" eller "K" Om så är fallet, var bilen byggd i Asien. "J" står för Japan, medan "K" står för Korea.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79131.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.