Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Varför är en Dented Frame dåligt för en bil?

I början av fordonsindustrin eran, var ett fordons chassi inte mer än ett skelett som stödde resten av komponenterna. Tiderna har verkligen förändrats. Dagens bil ramar just konstruerade med mycket höga krav, och dispergerande inverkan är en lika viktig aspekt av deras roll som att skapa en styv konstruktion för att bygga resten av fordonet. Av denna anledning, mer än något annat, är en skadad ram mycket dåligt för en bil. Kollisioner

kollisionsersättning kan vara både direkt och indirekt. Direkta skador uppstår vid träffpunkten - till exempel om du är T-benfri, kommer de direkta skadorna vara på sidan av bilen - och är lätt att söka efter. Indirekt skada är betydligt mer smygande. En dominoeffekt kan passera genom ramen och försvaga eller deformera platser som ligger långt från träffpunkten. Vanligast detta innebär i en dörr fastnar efter en bula på en av fordonets hörn. Påkörningar bakifrån är oftast de mest skadliga,. Relativt små händelser kan få överraskande följder
Marketplace

Eftersom ram skador kan bero på relativt små effekter, är det möjligt för både privata och kommersiella bil säljare att förmedla fordon med komprometterade ramar utan att veta det. Oftare, men bilar med skadade ramar in på marknaden genom skrupelfria bilhandlare som köper "avskrivning" krockskadade bilar till låga priser, dölja felen snarare än fixa dem, då utger dem vara oskadd.


Damage Effekter

Bilproducenterna måste passera stränga krocktester innan de tillåts att introducera sina produkter på marknaden, men dessa tester utförs på perfekta exempel. Även mindre avvikelser från ramens perfekt anpassning och form kan sätta passagerare till kraftigt förhöjd risk. Deformationszoner får inte reagerar som de ska. Krockkuddar kan blåsa i slumpmässiga riktningar, eller inte använda alls. Hjul kan lämnas utskjutande marginellt längre från den ena sidan av fordonet än den andra, vilket resulterar i farligt subpar styrning och bromsning beteende. Bilen kan dra åt vänster eller höger när du kör på normal motorvägshastigheter, även på en väg med ingen camber. Dörrarna, huva och bålen får inte sluta och spärra säkert.
Kontroll Ramar

Indirekt skada är särskilt svår att isolera med blotta ögat. Specialist företag finns för att bestämma ramen tillstånd, och vissa organ butiker har datoriserade laser-mätning jiggar som gör samma sak. Typiskt, tekniker på dessa företag kan ge råd om reparation eller återställande. Som sagt, även en väl reparerad, tidigare deformerade ram är osannolikt att någonsin vara lika stark eller så perfekt linje som en som aldrig har skadats. Om en bucklig ram upptäcks i en pre-köp inspektion, skulle den potentiella köparen vara klokt att leta någon annanstans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/79298.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.