Hur avkoda modern bil VIN Numbers

En Vehicle Identification Number (VIN) är ett unikt serienummer som används av bilindustrin för att tillåta dem att exakt bekräfta och registrera uppgifter om varje ny bil. De har varit i kraft sedan 1981, och sedan starten har det varit lätt att spåra livet av en bil - vilket betyder att du är mindre benägna att plocka upp en begagnad "lemon" med en tvivelaktig historia. Varje siffra i VIN hänvisar till ett visst attribut, och om du vet vad du ska leta efter, då dessa 17 siffror kan berätta allt du behöver veta. Instruktioner
1

reda landet av bilens födelse med den allra första siffran i VIN umbra. USA är "1" eller "4," Kanada är "2" Mexiko är "3", är Japan identifieras med "J" och England med "S."

2

Bekräfta tillverkaren av fordonet med hjälp av den andra siffran. Audi kommer att signaleras med "A," BMW med "B", och Honda med ett "H" som secondnd siffra. Identifiera den fordonstyp eller
3

Manufacturing Division med nästa siffran i VIN-nummer. Chevrolet är "1," Pontiac "2" och Buick är "4."
4

Läs mer om säkerhetsfunktioner i bilen med den fjärde siffran. "A": icke-passiva begränsningar, "B" identifierar automatiska bälten och uppblåsbara fasthållningsanordningar signaleras med "C" som den fjärde siffran.
5

reda serien av din bil med hjälp av VIN-nummer också. Det finns många olika sekvenser, men ett exempel skulle vara "W" för att indikera en Malibu Classic, "K" för att identifiera en fyrhjulsdriven lastbil, och "Z" för att berätta för dig att du har en Monte Carlo.

6

Bekräfta kroppen stil på din bil med hjälp av den sjätte och 7 siffror. Som en referenspunkt i Landau Coupe skulle betecknas med "03", en tvådörrars coupé med "08", och en kombi med "35."
7

Titta på den 8: e siffran att kontrollera motorn, som är inne i bilen.
8

Verifiera VIN noggrannhet med den 9: e siffran, som är känd som en "kontrollsiffra" och är i allmänhet bara används av myndigheter.
9

Identifiera året bilen gjordes med den 10: e siffran i VIN-nummer. Start från 1981, som är "B", det stiger alfabetiskt (miste "I", "O", "Q," och "U") tills den når "Y, & rdquo ; vilket innebär 2000. En "1" anger 2001, och det har stigit numeriskt sedan dess.
10

Hitta produktionsanläggningen varifrån bilen kom med den 11: e siffran i VIN-nummer. Till exempel Lakewood är "A", Baltimore är "B" och Detroit är "Q." Så denna aspekt av VIN-nummer kan du spåra den exakta fabriken där bilen sattes ihop.

11

Titta på den 12: e till 17 siffror. Dessa kommer att berätta den sekvens som bilen tillverkades, som börjar med 100001. Så, "100002" skulle tyda på att din hand var det andra i sitt slag att rulla av produktionslinjen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77955.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.