Vad är den genomsnittliga mark upp på en begagnad bil?

Märket upp på en begagnad bil är skillnaden mellan vad den säljs för och vad dealern betalt för det. En typisk märket är upp mellan 25 och 45 procent, vilket kan eller inte kan omfatta reparationer och avgifter bearbetning. Reparation Överväganden

ett exempel ges av Youngmoney.com, påstår att en General Motors bilen köptes och sedan repareras för $ 400. Det reparationskostnad kommer faktor i märket upp. Vissa bilar behöver inte dyr reparation, men vissa gör det. Ju mer omfattande en reparation, ju högre ett märke upp blir.
Plats

Fordon prissätts högre på större marknader än i mindre. Till exempel, arbetskraftskostnaderna i Los Angeles är högre än de är i Peoria, IL. varför kostnaden för ett fordon till att börja med är högre. Efter reparationer och vinsten av ett återförsäljaravtal i beräkningen, är märket upp mycket högre i den stora staden.
Faktisk Mark Up

Kelley Blue Book, en pålitlig källa för bilköpare, listar en 2000 Chevy Lumina på strax under $ 7900. Baserat på Youngmoney.com 's analys av GM fordon som nämns ovan, kommer Lumina få ett påslag på runt $ 3555. Detta sätter totalpriset på $ 11.499, vilket är den genomsnittliga 45 procent mark upp (baserat på forskning från Youngmoney.com) inklusive en genomsnittlig reparation kostnad av $ 400. Addera Genomsnittlig Mark Up

Mdwholesale.com anges att "som en tumregel, har varje $ 10.000 per $ 2000 påslag ingår." Detta motsvarar en 26 procent markera. Det förklarar en handläggningsavgift ofta ingår till ett belopp av $ 300 till $ 600, men det hela beror på återförsäljaren. Detta innebär att ett fordon med en bas, inte detaljhandeln, kan priset på $ 13.000 (som är upptagen med Kelley Blue Book) hamnar costng $ 16.380.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77774.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.