Hur man förhandlar Bil Pris Med en privat ägare

Få människor tycker om att förhandla med en annan person över priset på något. Hela idén med att köpa en bil med hjälp av Internet eller vid ett one-pris bil mycket gör de flesta människor mer bekväma eftersom de inte är skyldiga att förhandla ansikte mot ansikte. Men med lite tålamod, övning och övertalning, kan du köpa en begagnad bil från en privat ägare och förhandla exakt det pris som du vill betala. Och ingen blir arg efteråt. Instruktioner
Ha en plan
1

Gör din forskning. Som med att köpa en ny bil, bör du forskning vilken typ av bil du vill ha och vilka funktioner du är intresserad av innan du någonsin titta på en bil. Även forskning, ta reda på vad andra ägare i ditt område ber om bilen du har i åtanke. Detta kommer att hjälpa dig i förhandlingarna.
2

Besluta om en budget. Vet exakt hur mycket du har att spendera på bilen. Du behöver veta det högsta pris som du är villig att betala så att du kommer att kunna börja förhandlingarna låga nog för att få det pris du vill. Addera 3

Få mekaniker åsikt. Såvida du rutinmässigt fixa din egen bil, få din mekaniker att titta på alla bilar du funderar. Din mekaniker kan hjälpa dig på två sätt. Först, kan mekanikern berätta om dolda problem med bilen. Han kan också berätta vad som kan behöva fästas på kort sikt. Allt som behöver fixas omgående kan hjälpa dig förhandla fram ett lägre pris för bilen från ägaren.
4

betala kontant. Många privata ägare kommer inte att acceptera personliga checkar. Även om du kan få en bankväxel, innebär det ofta en extra avgift. Att betala med kontanter är det enklaste och lättaste sättet att köpa en begagnad bil från en privat ägare.
5

Ta med en vän tillsammans med dig, om du är obekant med att förhandla eller är nervös. Dock vara medveten om att könsroller kan spela en roll i förhandlingarna. Till exempel, om bilägaren är manligt och du är kvinna, kan ägaren börja förhandla om priset på bilen med den manliga vän du tog med dig. Se till att ägaren vet vem som köper bilen och som förhandlar om priset.
Förhandla med god vilja
6

Få en känsla av om ägaren är öppen för förhandla. Vissa privata ägare lista sina begärt pris i sina annonser, och kommer inte att avvika från detta pris. Men de flesta privata ägare är villiga att göra justeringar. Det bästa sättet att få det pris du vill ha på bilen du vill är att skapa en win-win situation. Be ägaren att berätta om bilen. Låt ägaren att visa dig runt och påpeka bilens funktioner. Försök att ta reda på varför ägaren säljer bilen. Visa respekt för ägaren genom att flytta på ägarens takten i förhandlingarna.
7

Fråga om priset är förhandlingsbart, när du vet några saker om bilen. Du hoppas att ägaren kommer att säga att det är, och att du ska göra ett erbjudande. Detta innebär att ägaren förstår att det slutliga priset inte kommer att vara det belopp som anges i annonsen, men det pris som du förhandlar tillsammans.
8

Starta tillräckligt låg. Tricket i prisförhandlingar är att börja på rätt nivå. Om du börjar priset är för högt, kanske du inte kunna sluta till det pris du vill betala. Till exempel om det högsta priset du vill betala är $ 3500 påbörja förhandlingar på $ 2,800 eller $ 3,000. Förolämpa inte ägaren med en öppning pris som är för lågt, men börja inte så högt att det slutliga priset kommer att vara över din budget.
9

Flytta upp långsamt. När du har gjort ditt öppningsbud, kommer ägaren nästan säkert göra en räknare erbjuda. Tricket är att inte röra upp ditt pris för snabbt. Om du är bekant med att förhandla, flytta upp $ 100 på varje disk erbjudande. Om du inte är bekant eller bekväm med förhandlingar, börjar med $ 50 per erbjudande tills du kan komma överens om ett pris med ägaren.
10

Vet hur mycket utrymme det finns för förhandling. Till exempel, om din öppning erbjudandet var $ 3000 och ägaren kontrade med $ 3500 du vet att det finns lite som $ 500 skillnad i dina priser. Om din budget var $ 3500 kan din disk erbjudande vara att du och ägaren "dela skillnaden" mellan dina frågar priser och reglera på $ 3,250. På så sätt kommer du vara glad att du spenderat mindre än din budget, och ägaren kommer att vara glad för att du betalar mer än din ursprungliga erbjudandet.
11

Watch för varningssignaler. En prisskillnad på mer än $ 1000 kan vara en varningssignal om att antingen ägaren egentligen inte vill förhandla eller att ägaren vill ha mer för bilen än vad du är villig att betala. Vid denna punkt, kan du ta upp eventuella reparationer som din mekaniker tror att du måste göra omedelbart. Du kan också visa ägaren "Kelley Blue Book" pris för bilen eller de priser som andra ägare efterfrågar liknande bilar i ditt område. Var artig, men bestämt, om den information du tillhandahåller. Du ska inte argumentera med ägaren över priset.
12

Lyssna till ägaren, när du har förklarat om eventuella reparationer som behövs eller vad andra ägare ber om ett liknande fordon. Vissa ägare får minska sin begärda priset baserat på den information du har gett. Andra kan innebära att du försöker lura dem. Några ägare får även agera ont att du erbjuder ett lågt pris för fordonet. Bli inte känslomässigt, oavsett vad ägaren säger. Om du verkligen vill ha bilen, gör ett annat erbjudande som är $ 100 eller $ 200 mer än din senaste erbjudande men fortfarande inom din budget. Vänta tills du hör ägarens motbud innan du ger upp på affären.
13

Gör din högsta erbjudandet en sista gång. Kontrollera att ägaren förstår att det här är din sista bud. Sedan, om du fortfarande är intresserad av bilen, ge ditt telefonnummer till ägaren. Be ägaren att ompröva ditt erbjudande eller sova på det och ringa dig om hon är villig att sälja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77116.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.