Audi S3 Vs. BMW 135i

Audi S3 och BMW 135i är både tysk-made, nybörjar erbjudanden som levererar en hög rolig att köra faktor tillsammans med en god dos av praktiska insvept i hög kvalitet Teutonic ingenjörskonst. Även om det är en överdrift att hänvisa till dem som sportbilar, det är vad många konsumenter anser dem tack vare sina kraftfulla motorer och sport-trimmade chassi. Tyvärr, för amerikanska entusiaster, har Audi beslutat att inte sälja S3 till amerikanska köpare. Vi får uppleva 135i, dock, vilket har visat sig vara en hit bland BMW älskare. Motorer

135i drivs av N54 3,0-liters raka sexcylindriga motor, twin-turboladdad att producera 300 hästkrafter och 300 pund fötter vridmoment. Detta är en kraftfull motor som ger användbar dragkraft från strax över tomgång. Audi är också turboladdad, men fabrikat gör med en inline-fyra som får sin påtvingad induktion via en enda turbo. Audi ger ut 252 hästkrafter, mindre än 135i, men ändå ett imponerande antal.
Styling

135i som säljs i Nordamerika är en traditionell coupe, så det har en stam och inte en kombi, men i Europa har 1-serien har erbjudits som en kombi i många år. Liksom den USA-översålda A3, är S3 en tre-dörrars halvkombi och som sådan erbjuder lite mer funktionalitet än sin konkurrent från BMW.
Transmission

De S3 erbjuds med bara en sex-växlad manuell, vilket säger något om målgruppen. Den 135i kan fås med antingen en traditionell sexväxlad eller tillvalet Steptronic automatiskt. Eftersom det bygger på en traditionell bak-drive-plattform
Chassi /Fjädring

, 135i levererar en traditionell sport erfarenhet sedan körning. Liksom alla Audi S-serie bilar, S3 funktioner Quattro heltid fyrhjulsdrift. Även om detta ger imponerande dragkraft, särskilt i vått, med alla fyra hjulen drivs, erbjuder den S3 inte samma nivå av engagemang 135i gör.
Prestanda

Båda dessa bilar ger liknande prestanda. Den 135i omfattar 0-till-60 streck på 5,3 sekunder medan S3 är en hår långsammare, att komma till 60 på 5,7 sekunder. Båda bilarna har elektroniskt begränsad toppfart, med BMW når 150 mph och Audi når 155 mph.
Expert Yttrande

Audi och BMW har alltid varit konkurrenter i marknadsplats, och S3 och 135i är både stora bilar i sin egen rätt. Men medan Audi har gjort stora framsteg när det gäller att göra sina bilar så involvera och lika dynamisk som motparter från BMW, maskinerna från Bayern utan tvekan fortfarande erbjuda en överlägsen körupplevelse. Detta är naturligtvis en fråga som betyder lite till nordamerikanska entusiaster, eftersom S3 inte erbjuds här.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76426.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.