Hur du jämför överföringstyper

Skillnaden mellan manuella och automatiska växellådor är främst på det sätt de bedriver de växlar framåt. Med en automatisk, växlar föraren i enhet och bilen gör allt arbete. En manuell växellåda kräver att föraren manuellt växla mellan växlar framåt och även att använda en koppling för urkoppling av motorn från transmissionen under växling. Om du är benägna att fatta ett beslut baserat på komfort och körning i trånga städer, kan du välja en automatisk. Men om priset eller bränsleekonomi är ditt problem, kanske du vill gå på en manual. Det finns även några andra frågor att ta hänsyn till. Instruktioner
1

Välj manuell växellåda om du är orolig med bränsleeffektivitet. Många bilar som är utrustade med automatiska växellådor har en EPA (Environmental Protection Agency) rating på endast 1 eller 2 mpg, vilket är typiskt mindre än samma modell av bil utrustad med en manuell växellåda.
2

Tänk på kostnaden för reparationer. Många biltillverkare säger nu sina manuella växellådor aldrig behöver repareras eller bytas ut. En automatisk växellåda är sannolikt att behöva tjänsten oftare än en manuell och kommer att bli dyrare att reparera.
3

Välj en transmission som passar din körning behov. Om du gör en hel del körning i trånga utrymmen som kräver mycket start och stopp och acceleration och retardation, välj en automatisk eftersom det skär ut växeln arbete. Men du kanske vill välja en handbok om du reser långa sträckor med gott om tid och utrymme för redskap arbete.
4

Kontrollera din bank för att avgöra om du har råd med en automatisk växellåda. Vanligtvis kan du betala så mycket som $ 1000 mer för en automatisk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76914.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.