Hur man kan räkna en bil Lease

När ett fordon leasas, har uthyraren rätt att använda fordonet för en angiven tidsperiod och måste lämna tillbaka den eller köpa den när hyresavtalet är upp. Leasing har många fördelar jämfört med inköp, såsom lägre månatliga betalningar, en lägre krävs handpenning och slappna av i vetskapen att fordonet omfattas av det ursprungliga fabriksgarantin. Skillnaden mellan leasing och inköp av ett fordon är att i slutet av köpet sikt, du äger bilen. I slutet av ett hyresavtal, kan leasegivaren välja att köpa bilen för dess återstående värde eller att ingå ett nytt hyresavtal för (eller köpa) ett nytt fordon. När du hyr en bil du behålla något eget kapital i fordonet om det inte är köpt i slutet av hyresperioden. Det är nyttigt att veta exakt hur den månatliga utbetalningen är nådd för att bättre förstå leasing processen. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Bestäm din ungefärliga ränta och bilens restvärde, eller det uppskattade värdet av fordonet vid ingåendet av hyresavtalet. Din ränta kommer att variera beroende på din kredit värdering och handpenning. Restvärdet av fordonet kan erhållas från generalagenten. Som ett exempel, anta att du har förhandlat fram ett fordon med en $ 30,000 tillverkarens föreslagna priset ner till $ 25.000. Också, antar att du har att ge en 9 procents ränta.
2

Multiplicera MSRP av fordonet med restvärde, vilket normalt kommer att falla mellan 50 och 58 procent. Detta är det uppskattade värdet av fordonet vid tiden för hyresavtalet slutsats. För detta exempel, anta att restvärdet på bilen är 57 procent. Med detta i åtanke, är bilens uppskattade värde vid tidpunkten för ingåendet av hyresavtalet $ 25,000 x 0,57 = $ 17.100.
3

Subtrahera det beräknade värdet vid slutet av leasing från det förhandlade kostnaden för fordonet, vilket typiskt kommer att vara mindre än MSRP. Till exempel var din förhandlat pris $ 25.000 och fordonets beräknade värdet vid tidpunkten för ingåendet av hyresavtalet är $ 17.100, vilket ger en skillnad på $ 7900.
4

Dividera resultatet med antalet månader i hyresavtalet. Detta är den verkliga kostnaden för ett fordon per månad, utan ränta eller skatt. Förutsatt din hyra är 36 månader, dela upp $ 7900 med 36, lämna ett resultat av $ 219,44.
5

Kontakta generalagenten för att hitta den ränta som lånet är baserat på. När du har räntan, dela det med 2400 att få "pengar faktor." Pengarna faktorn är en term som används för den månatliga räntan på ett leasingavtal. I exemplet är räntesatsen 9 procent, vilket resulterar i en pengar hastighet av 0,00375.
6

Lägg det beräknade värdet vid slutet av leasingperioden till det framförhandlade kostnaden för fordonet. Multiplicera resultatet med pengar faktor. Till exempel skulle vi lägga $ 25.000 till $ 17.100, sedan multiplicera resultatet med 0,00375 till totalt $ 157,88.
7

Lägg det värde som erhålls i steg 4 till antalet som erhölls i steg 6 för att bestämma ungefärlig månadshyra betalning. I det här fallet skulle vi lägga $ 219,44 och $ 157,88 för en total månatlig betalning av $ 377,32.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76638.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.