Hur man väljer en AWD bil

All-wheel-drive bilar blir allt vanligare. Du kan nu köpa AWD delningsfilter, kompakta bilar och sedaner liksom stadsjeepar och sportiga bilar. Innan du köper en AWD modell, finns det några överväganden du bör ta itu med. Olika tillverkare använder olika drivlinor, så en bil är all-wheel-drive-system inte kan vara samma som en liknande modell byggd av en annan tillverkare eller ens byggt på en annan plattform av samma tillverkare. Instruktioner
1

överväga ytterligare framtida kostnader i samband med ett fordon som har fyrhjulsdrift. Mest AWD bilar är fyrhjulsdrift hela tiden, i stället för i främre-eller bakhjulsdrift som konventionellt drivna fordon. Detta innebär att det kommer att bli ytterligare kostnader. Till exempel, AWD bilar brukar kräva mer bränsle. De kan också gå igenom däck på ett mer frekvent basis, och deras reparationer räkningar är oftast brantare på grund av den mer tekniskt avancerade typ av AWD-system.
2

Läs om de olika typerna av fyrhjulsdrift . Som nämnts ovan, är inte alla AWD bilar skapade lika. Subaru bilar har bolagets egenutvecklade Symmetrisk All-Wheel-Drive system, som syftar till att lösa problemet med oregelbunden däckslitage samt för att förbättra prestanda. I jämförelse, var 2007-2009 Dodge Journey crossover väl kända för att ha problem däckslitage.
3

Bestäm hur mycket all-terrain körtid du kommer att göra under ett normalt år. Om du bor i ett område där vinterkörning är farligt, då en AWD bil skulle vara fördelaktigt. Men om du bor i ett område där vägarna är väl underhållna, där det inte snö ofta och där väglaget är generellt bra, kanske du har lite behöver en bil med AWD.
4

Överväg prissättning. All-wheel-drive bilar kan vara dyrare än sina motsvarigheter. I det här fallet, är prisjämförelser mellan tillverkarna en nödvändighet och kan hjälpa dig att spara tusentals kronor på ditt köp.
5

Bestäm hur mycket fordon utrymme du behöver. Familjer som behöver extra lastutrymme skulle vara väl betjänt av en AWD crossover eller SUV, medan en enda person kan behöva något mer bil än en AWD kompakt kombi eller coupé. Dessutom är gas körsträcka på en mindre bil oftast mycket bättre än en crossover eller SUV, särskilt när det gäller fyrhjulsdrivna modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76935.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.