Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man identifierar Tire Tracks

På grund av fasthet av däck, slitbanor behövs för gripande och vikten av motorfordon, kör genom mjuka ytor såsom lera eller smuts kommer att lämna hjulspår. Smuts eller skräp på däcket kan lämna spår på hårda ytor som betong. Den regelbundna mönster, avstånd och viktfördelningen gör hjulspår lätt att skilja från andra spår. Sådana spår används ofta av poliser för utredning av trafikolyckor, rån och andra grova brott. Saker du behöver
Treadmate Kamera
eller annan identifikation programvara
Visa fler instruktioner
1

fotografera hjulspår från ett antal vinklar. Att hålla ett register över spåren försäkrar att de kan identifieras som helst och när som helst även efter att de inte längre är synliga på platsen.
2

Mät spåren. Bestäm bredd och, om möjligt, omkretsen av däcken.
3

Bestäm klassen egenskaper av däcken. Dessa inkluderar bredd och däckets omkrets men också mönstret av trappstegen som porträtteras i åsarna i spåret.
4

Bestäm individuella egenskaper. Uppgifter om ett specifikt däck som normalt slitage eller skada på ett visst mönsterdjup på en viss plats kan identifieras i spåret. Däcket till spåret
5

Match. På grund av överflödet av däck Detta kan vara mycket svårt för personer som inte hör till rättsskipning.

Polisen och kriminaltekniska utredare använder specialdesignade datorer och en databas som heter Treadmate att matcha bilder med en notering på över 5000 slitbanemönster .

En beskrivning av fordonet kan också hjälpa till att identifiera märket på däcken. Varje fordon får en specifik uppsättning däck när de tillverkas. Att ha en uppfattning om det aktuella fordonet begränsar sökningen efter märket på däcken. Utredarna använder en databas med fabriksinstallerade däck för att minska de hjulspår till ett begränsat antal fordon.

Utan användning av datorn matchande programvara, spårning däck blir begränsat av individuella egenskaper, spår på olycksplatsen och beskrivningar av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76147.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.