Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Bad bak Hjullager Symtom

Hjullager utför flera viktiga funktioner i mekanismen för en bil. Först lagren hålla vikten på bilen. Det andra, att de hjulen att snurra utan störningar. Alla bilens hjul har kullager. Bakhjulsdrivna bilar, men kan ha mer problem med bakre lagren eftersom de är genomgående mer pressad. Nynnar

Ovanliga ljud från bakhjulen kan vara ett tecken på att det finns ett problem med de bakre hjullagren. Slitna och ojämna ytor lagren orsakar ett brummande, surrande, skrapande eller gnisslande ljud. Lager som inte uppdateras kan torka ut, vilket gör det buller som avges. Kolla in det här genom att köra bilen och vrida ett hörn. Lyssna efter ljud från hjullagren att avgöra om lagren är dåliga.
Styrning

Lager spelar en avgörande roll för att bistå med rotationen av bilens hjul. Därför kan de påverka styrmekanismen inom bilen om de är skadade. Om vatten har kommit in i lagret genom en trasig tätning, då det kan leda till att bilens styrning för att förändra. Ett symptom på detta är obalanserat styrning. När bilen färdas framåt i en rak linje, kan dåliga lagren leda till att styrningen dra off-center eller vandra.
Loose Rörelser

Ett symtom av dåliga bakre hjullager är lös rörelse av hjulet. Du kan identifiera problemet genom att runka hjulet upp och sedan vicka däcket. Lyft hjulet minst en tum från marken, håll sedan toppen och botten av däcket och flytta den bakåt och framåt. Om bakhjulen har dåliga lager, kommer hjulen att ha en hel del att ge eller rörelser när du flyttar dem. Om du är osäker, utföra samma test på framhjulen och gör en jämförelse. Medan fordonet är kapade upp, manuellt snurra hjulet. En grov rotation är symptomatisk för dåliga bakre lagren. Hjulet kan också göra slipning ljud.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76124.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.