Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man tar bort Overtorqued hjulmuttrarna

Ta overtorqued muttrarna från ett däck är en sak. Lägg i aluminium korrosion och koniska muttrarna som stolen till korrosion och du bara har kommit in i en mycket utmanande situation. Oavsett om du är en mekaniker i en verkstad eller en wannabe helg gör-det-självare, gör bort overtorqued hjulmuttrarna inte behöva bli en omöjlig uppgift. Skaffa några verktyg och tillämpa några uppfinningsrikedom och det är hur man får igenom det så smärtfritt som möjligt. Saker du behöver
24-tums-långa 1/2-tums enhet bryta bar1/2-inch hylsa att piggen NUTS 3-till 4-fot långa längd stålrör eller slang som passar över brytningen bar handleSafety glassesAnti-gripa smörjmedel
Visa fler instruktioner
Ta bort Overtorqued hjulmuttrarna
1

Ta på skyddsglasögon. Det är bara i fall en sockel eller bryta splittras bar. Det är osannolikt, men bättre att vara säker än ledsen.
2

Placera fordonet på marken (i fall du hade det förhöjda), i parken eller redskap, med handbromsen åtdragen.

3

Placera sockeln och bryta bar på tappmuttem så att bryta baren ligger på ca 1 eller 2 'O Clock. Placera rörlängd över brytjärn och använda detta som en extra längd av hävstång. Skjut röret ifrån dig istället för att dra det mot dig. Detta gör att du inte träffar dig själv om tappmuttem ger vika plötsligt. Du måste vara försiktig så att röret eller bryta bar för att komma i kontakt med fender väl och ådra skada lacken på fordonet. Detta bör vara allt du behöver för att ta bort en overtorqued lug nut. Åtminstone, även om tappmuttem är cross-gängad, är klacken stud går att knäppa och sedan kan du byta ut klacken stud och tappmuttem.
4

Kontrollera alla övriga muttrarna när fordonet är på marken. Om det finns en overtorqued lug nut, vore det nog meningen att det kan finnas fler. Lossa eller avlägsna muttrarna med fordonet på marken. Bryt loss dem, höja fordonet och sedan ta bort dem.
5

Applicera ett mycket tunt lager gängsmörja på klacken nitar och skruvar och muttrar dras åt hjulmuttrarna med rätt specifikationerna för fordonet.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76057.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.