Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur du ändrar Run Flat däck till standarddäck

Run Flat däck är en speciellt utformad däck och hjul-system som gör det möjligt för fordonet att fortsätta resa på ett lufttomt däck för en tid tills en reparation plats. Tjockare sidoväggar och en speciellt utformad läpp på fälgen hålla däcket fast vid fälgen och kan stödja vikten av fordonet samtidigt reser. Du kan ersätta run flat däck med samma typ av däck, eller en helt ny uppsättning däck och fälgar. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
lug skiftnyckel set
standard av däck och fälgar i rätt storlek för fordon
Visa fler instruktioner
1

Höj bilen med domkraften så att antingen den främre eller bakre axeln lyfts tillräckligt högt för att placera pallbockar under den. Skjut pallbockar på plats, och släpp jack att vila bilen på läktaren.
2

Använd rörtång för att lossa muttrarna på ett av däcken. Ta bort muttrarna och ställ åt sidan. Om de är rätt konfiguration för nya fälgar, de kan återanvändas, om inte, måste du köpa nya. Avlägsna run flat däck på fälgen och ställ åt sidan.
3

Placera den nya standarden Däcket monterat på sin fälg på plats på bultarna, sedan sätta muttrarna på plats. Dra dem med rörtång genom att arbeta i en medurs.
4

bort och ersätta den run flat däck och fälg på andra sidan av den lyfte änden av bilen på samma sätt.

5

Lyft fordonet ovanför domkraften med domkraften och dra dem ut från under bilen. Sänk bilen tills uttaget lossnar.
6

Upprepa ovanstående steg på den motsatta änden av bilen med kvarvarande run flat däck.
7

Ta run flat däck och fälgar till ett begagnat däck återförsäljare eller däck återvinnare. Fälgarna är dyra och kan troligen säljas, och även begagnade däck kan vara värt lite pengar om i gott skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76158.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.