Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en GMC Sierra

Du behöver byta en strippad eller trasig hjulbult på din GMC Sierra så fort du märker det. När en stud fel, sätter den påfrestning på de andra. Om de alla knäppa, du inte längre har ett hjul bifogas. Det tar lite mekanisk förmåga eller åtminstone ett bra minne, rätt verktyg och några starka muskler för att få jobbet gjort. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en nya stud. Om du är osäker på storleken, vänta tills du tar bort det och ta det till automatisk lagring med dig.
2

Kontrollera bakom passagerarsätet för domkraft och stöttning verktyg. Om det finns ett lock, vrid vingmuttern och flytta sätet framåt för att ta bort den. Du behöver domkraften byta dubben i GMC Sierra. Var noga med att blockera däck som är diagonal till jacket.
3

bort 2/3 av bromsvätska från huvudcylindern om tappen är på ett hjul som har skivbromsar. Ta av bromsok, häng den mekanik tråd och sedan ta bort rotorn. Om de bakre bromsarna är trumma, ta bort trumman. Ta bort navet och sätta den i ett skruvstäd. Fortsätt till steg 5.
4

Leta efter en öppning bakom navet som gör att du enkelt ta bort och byta bulten. Linje dubben med öppningen.
5

smäll dubben med en hammare och köra ut på baksidan av navet. Ersätt tappen med en ny. Skjut bulten genom öppningen i navet tills tillräckligt trådar visar att sätta på en hjulbult.
6

Dra ner en hjulbult med en mutterdragare om du har en. Lägg märke till hur det drar tappen genom navet. Lägg till fler skruvar som behövs. Kontrollera ryggen, och stannar när huvudet av tappen vilar mot navet.
7

Ta bort bultarna och börja sätta ihop delarna som du tog bort för att byta ut dubben i din GMC Sierra. Glöm inte att lägga till mer bromsvätska och lufta bromsarna när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76034.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.