Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man diagnostiserar Mönster däckslitage

Däck är en viktig del av bilens säkerhet. Felaktig montering, fel storlek och felaktig inflation kan alla leda till dålig bil prestanda och driva frågor. En annan faktor är däckslitage mönstret. Placeringen av slitage och mönstret kan ge en ledtråd till vad som bär ner däcken. Instruktioner
1 Kontrollera dina mönster däckslitaget.

Undersök ditt däck för slitage mönster. Några av de vanligaste mönstren däckslitage omfattar över-inflationen, som ser ut som slitage i mitten av slitbanan, för lågt lufttryck, vilket visas som slitage på sidorna av slitbanan, ludd, när varje slitbanan ribba har en något rundad kanten på ena sidan och en grövre kant på den andra, och koppning, vilket är när mönsterdjupet dips drastiskt runt ena kanten på däcket eller det andra. Se Resurser nedan för bilder av dessa slitagemönster.
2 Slitna däck kan vara farligt.

Bestäm hur att rätta till problemet. Over-inflationen kan korrigeras genom att låta någon luft ut för att möta standarder däcktryck, medan under-inflationen kräver lägga mer luft. Ludd kan lösas genom att ha en mekaniker kolla bussningarna i framvagnen, eftersom de förmodligen slitna. Cupping slitage tyder på att någon del som förbinder däck till bilen är sliten. Dessa delar kan innehålla kulleder, hjullager, stötdämpare och fjädrar.
3 Använd ett öre för att mäta djupet däckets slitbana.

Mät däckets djupet. Däck är byggda med platta fläckar, som kallas slitlister, i däckets spår som tyder på däckslitage. När mönsterdjupet har slitits ner till den punkt att det är i nivå med slitage bar, behöver däcket bytas ut. Ett annat alternativ för mätdjupet är öre testet. Placera ett öre upp och ner, med Lincolns huvud mot däcket i däckets spåret eller platt plats. Om överdelen av Lincolns huvud visas, dina däck behöver bytas ut, oavsett vilken bär mönstret på däcket. Detta betyder att däckets slitbana är mindre än 2/32nd av en tum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76148.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.