Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Honda Prelude

En trasig eller strippad hjulbult skapar stress på andra reglar och, med tiden, får dem att bryta också. Det blir en kedjereaktion tills en dag ditt hjul kan bara flyga iväg i trafiken. Det är aldrig en bra dag för att det ska ske. Byt hjulet stud i din Honda Prelude när du först märker det. Uppgiften kräver viss mekanisk förmåga. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en ny stud för ditt fordon. Om du inte känner till storleken, vänta tills du tar bort det och ta den till butiken med dig. När du ersätter en stud på Honda Prelude, kolla alla andra att se till att du inte skadar dem med ytterligare stress.
2

Kontrollera höger framskärm området i bagageluckan för uttaget . Det är bakom en dörr där. Vrid handtaget medurs och ta sedan bort luckan. Vrid uttaget moturs för att ta bort jack. Instrumenten är på brunnen av reservdatalagringsstationen, även i bagageluckan. Blockera däcken diagonala till den plats du jack.
3

Lyft bilen och ta bort hjulet. Du måste ta bort bromsok och rotorn i fronten. I det bakre finns trumbromsar. Avlägsna trumman, ta sedan bort navet och överföra den till ett skruvstäd. Om du använder ett skruvstäd, hoppa till steg 5.
4

Reach bakom navet och se till att du känner huvudet av tappen och att den har fri passage.
5

Sätt en hylsnyckel i hålet om dubben sheered platt. Annars, slå till det med en hammare och slå ut på baksidan. Ersätt tappen med en ny. Du måste driva det så hårt du kan för att få den genom hålet.
6

Sätt hjulbultar på tappen och dra ner dem. Eftersom tappen drar igenom och blir längre, kan du behöva lägga till mer. Kontrollera på baksidan av navet för att se när dubben är flush och sittande. Avlägsna bultarna.
7

Ersätt alla objekt som du har tagit bort för att byta ut stiftet på din Honda Prelude. Dra åt hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76037.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.