Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur mätning av rakhet Valve Stem

ventilspindlar används för in-eller utgång en gas eller vätska från ett däck. Ventilen och tätningen anslutningen stängs när den inte används, ofta med en gummerad packning eller O-ring. Ventilspindlar finns i ett antal artiklar, såsom duschmunstycken, kranar diskbänk, och säkerheten säkerhetsventiler av järnvägsvagnar. Ett vanligt användningsområde för ventilspindlar är att mata in luft i ett däck. Den rakhet ett ventilskaft är inte lika viktigt på ett däck, men mer kritiska enheter med snäva toleranser ibland kräva mätningar ventilspindeln. Saker du behöver
Flat yta Sida 2 V-block
Mätur
Visa fler instruktioner
1

Ta ventilskaftet från ventilaggregatet. Utvisningsförfaranden varierar, beroende på vilken typ av enhet det ventilfjäder använder. Följ alla instruktioner som följer med utrustningen.
2

Placera två V-block på en plan yta, t.ex. ett bord eller granit platta. Häng ventilskaftet mellan dem, stödja ändarna av stammen med V-block.
3

Låsa en mätklocka på plats över ventilspindeln setup. Placera kolven mätklocka på mitten av den hängande ventilspindeln. Vrid ratten ansiktet, tills indikatorn nålen och "0" markeringar justera.
4

snurra försiktigt ventilskaftet 360 grader. Följ de avlästa värdena på indikatorn urtavla, och spela in nålen rörelse så långt som möjligt till vänster och höger om "0"-märkningen.
5

Lägg den yttersta rörelsen samman värdena. Om indikatorn nålen flyttade .003 tum till vänster om "0"-märkningen, och .003 tum till höger, då den totala rakhet variansen är .006 tum.
6

Upprepa processen vid flera ställen längs kroppen av ventilskaftet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76122.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.