Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Ford Explorer

Ibland kan du skala en hjulbult när du byter däck på din Ford Explorer. Om detta händer måste du byta hjulet stud så snart som möjligt. Du behöver rätt verktyg och lite kunskap om bromsarna för att slutföra uppgiften. Om du inte har erfarenhet, se till att du gör ett diagram som du tar bort delarna. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en nya stud. Få samma storlek stud som redan finns på fordonet. Ta av den och ta den med dig när du köper en ny stud om du är osäker på storleken.
2

Titta under heltäckningsmatta i lastutrymmet. Domkraften är bakom baksätet i det området under golvet locket. Du måste höja SUV när man byter hjulet stud för en Ford Explorer. Var noga med att blockera den diagonala hjulet innan du använder uttaget.
3

Palla upp SUV och ta ut en del av bromsvätska för att undvika spill. Ta bort bromsok och rotorn. Använd stöd för att skydda linjen snarare än att låta den hänga. Om de bakre bromsarna är trummor, ta bort trumman. Du kan behöva koppla bort kabeln nödbroms i baksätet.
4

Lokalisera ett område bakom navet att du ger tillräckligt med spelrum för att driva bulten ut och ger dig möjlighet att sätta en ny tillbaka med lätthet. Om det finns inget sätt att göra det, ta av navet och sätta den i ett skruvstäd.
5

Smack dubben med en hammare. Kör tappen på baksidan. Ta bort den och ersätta den med en ny. Skjut in den nya bulten igenom tills tillräckligt många trådar visar att sätta en hjulbult på det.
6

Sätt en hjulbult på änden av tappen som kommer ut ur öppningen mot dig. Se de lutande kanterna möter dig. Dra ner dem och, som du gör, märker hur de drar bulten genom hålet. Håll åtdragning och lägga till fler bultar tills stud sätena platt mot navet i ryggen.
7

Ta bort skruvarna och sätta alla delarna igen i omvänd ordning som du tog bort för att byta ut dubben på din Ford Explorer. Se till att du lägger mer bromsvätska och lufta bromsarna innan du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76039.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.