Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Ford Focus

Om du upptäcker att ett hjul stud knäppte i din Ford Focus, måste du byta den så snart som möjligt. När du byter ut hjulet stud, skydda dig de övriga reglar från stress och förhindra ytterligare skador. Det tar lite kunskap, rätt verktyg och lite råstyrka. Planera på lite mer än en timmes tid. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en nya stud. Se till att du köper rätt storlek. Om du är osäker på vilken storlek du ska få, vänta tills du tar bort bulten och ta den med dig till affären.
2

Kontrollera området reservdäcket i bagageluckan för uttaget och domkraften verktyg eftersom du behöver för att höja bilen för att byta hjulet stud på din Focus. Var noga med att blockera däcket diagonal till uttaget.
3

Använd domkraften för att höja Focus. Avlägsna hjulet Ta av bromsok och antingen hänga med en mekaniker tråd eller lägga upp det så det inte dinglar från bromsen linje. Avlägsna rotorn. Om du arbetar på bakhjulen, måste du ta bort klippet nödbromsen först. Du kunde ha trumbromsar i bak. Om de är trumbromsar, ta bort trumman.
4

Hunt för en öppning bakom navet som låter dig ta bort bulten. Linje dubben upp med hålet. Du kan behöva ta bort navet och placera den i ett skruvstäd om du inte kan köra det på baksidan.
5

Hit dubben med en hammare och köra ut på baksidan av navet . Skjut annan stud i öppningen. Detta är ett tufft jobb, men du behöver bara driva det tillräckligt långt för att gänga på en hjulbult.
6

Sätt på en hjulbult och börja dra åt den. När du gör det, börjar tappen för att dra igenom. Lägg till fler skruvar som behövs tills du sittplats stud. Kontrollera i baksidan av navet. När huvudet är i jämnhöjd med stud, sitter du det.
7

Ta bort de extra bultarna och montera ihop delarna som du tog bort att man byter hjulet stud på Ford Focus. Sätt tillbaka hjulet på fordonet och dra åt hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76025.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.