Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Nissan Pathfinder

En avskalad, cross-gängad eller klippt hjulbult kan verka harmlösa till en början - tills du inser att när man går, det påverkar integriteten för de andra. Om de alla bryta sig loss, kan du förlora däcket medan du kör, så du måste byta hjulet stud på dig Nissan Pathfinder omedelbart. Du behöver någon mekanisk förmåga, rätt verktyg, tid och lite råstyrka. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en nytt hjul stud. Du måste få den exakta storleken. Om du är osäker på storleken av dubben, vänta tills du tar bort den och sedan ta den till Biltema med dig.
2

Avlägsna domkraften och stöttning verktyg från lagringsutrymmet i ryggen. Du måste palla upp SUV när man byter hjulet stud på din Nissan Pathfinder. Se till att du blockerar däcket som är diagonal till platsen för uttaget.
3

Palla upp SUV. Ta av hjulet. I fronten, måste du ta bort rotorn och bromsok. Gör samma sak för ryggen, om du har skivbromsar där. Ta den akuta bromsarmsklämma kabeln vid behov. Om du har trumbromsar i bak, ta bort trumman och hoppa till steg 5.
4

Gör en skåra i dammskyddet eller se om någon redan existerar. Du behöver en plats bred nog att köra bulten bakåt, ta bort och ersätta den. Rada upp tappen med skåran.
5

Hit dubben med en hammare. Dra bulten på baksidan och sätt i nya stud i området.
6

Sätt på två hjulbultar att dra åt bulten nedåt. Använd en momentnyckel om du har en. När du drar åt skruvarna, märker att tappen drar igenom. Återkom att se till att det säten spola mot navet.
7

Återmontera alla delar du har tagit bort för att byta ut stiftet på din Nissan Pathfinder. Dra åt hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76040.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.