Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur till sätta din egen Auto Alignment

framdäcken på bilen är tänkt att peka exakt i samma riktning. Om de inte gör det, har din bil inriktningsproblem, och du kan förvänta ojämnt däckslitage och förkortas däckens livslängd. Om din bil är drastiskt ur läge, kommer du att känna att bilen drar åt vänster eller höger. Däck återförsäljare använder högteknologiska anpassning maskiner för att hjälpa dem kontrollera caster och camber för anpassningen problem på fordonen. Du kan justera inriktningen på din bil eller lastbil nästan lika bra i ditt eget garage. Saker du behöver
vinkelhake
Vise grepp
1/4 av 4-tums bult
Box-end skiftnyckel
Channel-lås tång
6-tums nivå
Måttband
Visa fler instruktioner
Kontroll Alignment
1

parkerar bilen på en plan, slät betonggolv. Stäng av motorn och ställ in nödbromsen.
2

Bestäm om du behöver ta bort navkapslar från dina framhjulen. Om navkapslar hindra dig från att röra den yttre kanten av hjulet där den möter däcket, ta bort dem.
3

Ställ in vinkelhake. Placera kvadrat så att kanten av ett ben är platt på betong, i en rät vinkel till hjulet och det andra benet av kvadraten är rakt upp. Använd en 6-tums nivå längs sidan av den upprättstående benet för att säkerställa att det är lod.
4

Mät höjden från golvet till mitten av fälgen. Använd skalan på sidan av den upprättstående delen av torget för att få mätningen.
5

Clamp en 1/4 av 4-tums bult till benet av vinkelhake. Använd ett par skruvstäd grepp för att klämma fast bulten på höjden bestämdes i steget ovan. Skruven bör säkras i rät vinkel mot

benet av torget, med huvudet på bulten som sticker ut från den delen i motsatt riktning av benet på torget sitter på betonggolvet. Torget med bulten fastklämd blir det verktyg du använder för att kontrollera justeringen och justeringar du gör.
6

Tryck verktyget så att huvudet på bulten kontakt fälgen på hjulet vid dess framåt-mest poäng. Håll den nedre delen av torget platt på golvet och 90 grader till hjulet och upprättstående benet av torget perfekt lod.
7

Gör en penna märke på golvet i hörnet av botten ben och upprätt ben av torget.
8

Upprepa denna procedur vid bakersta punkten på fälgen. Upprepa proceduren på framsidan och baksidan av fälgen på motsatt sida av bilen.
9

Mät avståndet mellan de två blyertsmarkeringar för framsidan av fälgar och baksidan av fälgarna. Om mätningarna är identiska, bilen perfekt i linje. Om den främre mätningen överskrider den bakre mätning, däcken är tretåig-out. Om den bakre mätningen är större, dina däck är rättning-in. I båda fallen måste du göra justeringar. Addera Justering Justering
10

Leta justeringen ärmarna. Ärmarna ansluter de yttre tie-länkhuvuden till resten av styrsystemet. Var och en av dessa hylsor hålls tätt till tie-länkhuvuden, eller till rack-änden på en rack-and-pinion system med två klämmor skärpts genom ett sexkantshuvud mutter och bult.
11

Lossa de två klämmor på varje justering ärm med en box-nyckel.
12

tag riktningshylsan med ett par av kanal-lås tång. Vrid justerhylsan medan du tittar för att se om rotation flyttar tie-länkhuvuden inåt eller utåt. Vrid hylsan i den riktning du behöver hjulen att gå att eliminera toe-in eller toe-out.
13

finjusteras ärmarna för varje sida av fordonet lika. Kontrollera igen justeringen som du gjorde ursprungligen för att se om det är perfekt, eller i behov av mer eller mindre justering.
14

Dra åt klämmorna reglerhylsan när justeringen är perfekt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76222.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.