Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur ofta ska du Rotera bildäck

Det finns många grunderna i underhåll av fordon som vi alla gör regelbundet:? Kontrollera och ändra vår olja, tvätta vår bil, kontrollera att vi har luft i våra däck. De flesta människor förbise betydelsen av roterande deras däck och nyttan av denna enkla procedur. Även om varje bil och däck kombination är annorlunda, kan grundläggande underhåll av däcken hjälpa till att göra din bil prestera som bäst. Betydelse

Roterande dina däck är viktigt på grund av däckslitage. Däck fungerar olika, beroende på deras placering på fordonet. Rotera dem på regelbunden basis kommer att jämna ut slitaget och förlänger deras livslängd. En korsvis mönster används när du flyttar däcken till sin nya position gör att däcken slits jämnt.
Tidsplan

Varje fordon är olika, men de flesta tillverkare rekommenderar att du roterar dina däck var 5.000 till 10.000 miles. Enligt Goodyear, en av de största tillverkarna av däck, "en bra tumregel är att rotera däcken varje 6.000 till 8.000 miles." Kontrollera med din instruktionsbok för specifik information om ditt fordon.
Överväganden

Roterande däck är en enkel procedur som kan göras av dig själv om du är ordentligt utrustade. Följ alltid säkerhetsanvisningar och hänvisar till bruksanvisningen för en rekommenderad mönster för ditt fordon. De flesta proffs har resurser och erfarenhet att påskynda förfarandet till ett rimligt pris
Effekter

höger sida däck har mer exponering mot trottoarkanter och andra faror väg,. Flytta dem till den andra sidan av fordonet förhindrar alltför utanför slitage. Framdäcken visa mer slitage om du kör en front-drive fordon. Det är viktigt att visuellt inspektera dina däck på en regelbunden basis. Uppenbara tecken på slitage behöver omedelbar uppmärksamhet.
Fördelar

Roterande dina däck i tid kommer att hjälpa till att hålla underhållskostnaderna nere på ditt fordon. Jämnt slitage igenom dina däck kommer att förlänga deras livslängd och minska frekvensen av att behöva investera i en ny uppsättning. Däck som underhålls väl kommer att hålla dig säkrare när du kör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76070.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.