Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Nissan Maxima

En trasig stud orsakar stor oro för föraren. Även om det är bara en stud, placerar den extra stress på de andra och kan få dem att knäppa också. Du kan byta ut stiftet på din Nissan Maxima med bara en liten mekanisk förmåga, rätt verktyg och lite råstyrka. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en nya stud. Om du inte känner till storleken, vänta tills du tar bort det och ta det till delar butiken med dig. Det är en bra idé att inspektera de övriga reglar samtidigt för att se om du behöver byta dem också.
2

Titta i bålen för att hitta domkraften och verktygen. Verktygen är under mattan framför reservhjulet och domkraften är på passagerarsidan vägg av stammen inuti uttaget facket. Palla upp bilen.
3

Ta av hjulet. Den främre och ibland baksidan är skivbromsar. Ta bort bromsok och rotorn. Ta bort kabeln parkeringsbromsen i baksätet och de är trumbromsar, ta bort trumman. Om du måste ta bort navet, använd en vice hålla och hoppa till steg 5.
4

Leta efter ett utrymme bakom navet. Om det finns tillräckligt med utrymme, linje dubben med området.
5

Hit dubben med en hammare för att köra tillbaka genom navet och ut ur området. Om det inte går hela vägen igenom, sätta en smalare stång på stuteriet och smacka den för att avsluta jobbet. Sätt in den nya bulten. Skjut igenom det nog så att du kan trä en hjulbult på det.
6

Thread en hjulbult på och dra fast bulten med en mutterdragare om du har en. Som hjulskruven stramar ner det drar tappen genom navet. Du måste lägga till extra skruvar som dubben kommer ut ytterligare.
7

Avlägsna bultarna och montera ihop delarna som du tog bort för att byta ut stiftet på din Nissan Maxima. Gör detta i omvänd ordning jämfört med demontering. Sätt dit hjulet och dra åt hjulbultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76042.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.