Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur du kontrollerar om Tread Wear på ett däck på en Subaru Outback

När du bege dig till vildmarken med din Subaru Outback, vara säker på att du har alla dina däck upp farten. Detta fyra-wheel-drive stationsvagn, men marknadsförs som en SUV av sorterar, kräver särskild uppmärksamhet på däckets slitbana av alla fyra däck för att hålla det säkert rulla på vägen. Här är hur man kontrollerar däckets slitbana slitage på din Subaru Outback snabbt och enkelt. Saker du behöver
Tread wear mätare
Visa fler instruktioner
När ditt däck har en TWI
1

Titta på dina Outback däck och se om det finns en däckets slitbana slitage indikator, eller "TWI." Dessa initialer bör vara någonstans på sidoväggen av däcket och har en pil som pekar från sidoväggen till slitbanan hos däcket.
2

Hitta den plats i vilken den "TWI" anges och titta noga på slitbanan i den här platsen. Du hittar en knappt synlig band som går tvärs över slitbanan. Addera 3

Kontrollera om detta område är slät. Om det inte finns någon trampa på detta område på däcket, är det dags att ersätta den med en ny. Addera När dina däck inte har en TWI
4

Hitta den lagliga mängden mönsterdjup som krävs av din statens Department of Transportation, eller helt enkelt kontakta din Subaru återförsäljare och fråga vad den rättsliga mönsterdjup specifikationen är för din Outback. Generellt är den juridiska minst 2/32 ", men minst 3/32 rekommenderas för säkerheten.
5

Plocka upp en mätare slitbanan slitage från din lokala bil butik. Detta bör finnas i verktyg bredvid manometrar eller möjligen bredvid ventilspindlarna.
6

Böja sig ner och för in verktyget slitagevarnare i vecket av slitbanan. Börja i ena kanten på däcket och ta fem eller sex mätningar över bredden av slitbanan. Notera den lägsta mätningen eftersom detta indikerar minsta mönsterdjup.
7

Upprepa åtgärden för alla fyra däck, speciellt eftersom din Outback är en fyra- wheel-drive bil. Notera eventuella ojämnt slitage eller gemensam slitbanan slitage mellan flera däck. Detta kan tyda inriktningsproblem eller däck problem balans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76050.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.