Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man testar Wear däckmönster

Många människor underskattar betydelsen av regelbunden däck underhåll. Däcken på ett fordon är inte mindre viktigt än den motor eller någon annan viktig komponent. Bortsett tydliga symtom såsom en ojämn eller ostadig rida kan orsaka stora förfall till din hela fjädring. i resultat kostar dig mer pengar. Denna artikel kommer att visa dig steg för själv kontrollera slitage på dina däck på cirka 20 till 30 minuter per däck. Saker du behöver ruler
Liten platt pinne (Popsicle pinne) katalog hydraulisk domkraft
stödbenet
Brick
4-vägs lug nut remover
Visa mer Instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan landning kontra en sluttande uppfart. Var säker på att det finns manöverutrymme på båda sidor. Aktivera din parkering bromsar för säkerheten.
2

Lossa muttrarna bort av det första däcket du planerar att diagnostisera. Placera en tegelsten bakom åtminstone en av de bakre däcken för säkerheten.
3

Jack bilen tills däcket du tar bort är ungefär 3 inches från marken. Slutför bort muttrarna som du redan har lossnat. Avlägsna däcket helt. Placera en pallbock under bilen och nära hydraulisk domkraft för säkerheten.
4

Ta en linjal och lägg den platt på den borttagna däcket i horisontellt läge. Böj inte det att göra det ligga platt. Skjut linjalen med en hand helt runt däcket. Linjalen bör förbli tätt mot däcket för hela rörelsen. Om den inte gör, identifiera de platser där det fanns lucka i mellan linjal och däcket. Du kan markera dessa områden med krita. Denna övning kommer att diagnostisera om någon del av dina däck är ojämn, vilket gör tilld wobbling.
5

Ta din Popsicle pinne och stick in mellan däckets slitbana. Markera en linje för att visa hur djupt stick gick. I samma mönsterdjup flytta pinnen sex inches och markera den igen. Upprepa detta tills du har gick runt däcket helt. Du försöker att identifiera om det finns någon skillnad i djupet. Detta är det mest noggranna sättet att kontrollera förslitningen däckets slitbana. Flytta spaken till olika mönsterdjup slots för att få fullständig och korrekt behandling. Om resultaten i steg 4 och 5 är inkonsekvent och visar ojämnhet du behöver troligen nya däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76019.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.