Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Felsökning däckslitage

bilens däck slits ner med tiden. Men det finns många saker som kan orsaka för tidig däckslitage. Om dina däck bär ut eller blir "skallig" innan de betygsatt däckslitage, då det kan finnas några bakomliggande problem som orsakar dina däck att slitas ut i förtid. Korrigera underliggande problemet snabbt, för tidigt däckslitage är ett symptom på ett större problem som kan orsaka inte bara dina däck att misslyckas helt --- punktering --- men det kan orsaka andra delar av bilen för att misslyckas. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bilens hjul balans och anpassning. Du kan märka vibrationer eller ratten skakar vid höga hastigheter. Det här kommer att synas i däcket, och det kallas scalloping eller koppning. Dina däck --- oftast fram --- kommer att se ut böljande kullar med toppar och dalar. Du måste byta ut däcket, men du kommer också att behöva ta bilen till en däckverkstad för att få hjulen balanserade och en justering görs.
2

Kontrollera för ojämn däcktryck. Din bil kan behöva justeras om det drar åt sidan medan du kör, men det kan också vara ett symptom på ojämnt däcktryck över alla dina däck. Som ett resultat, kan du märker överdrivet däckslitage i mitten av däcket om de är överdrivet, eller onormalt slitage på kanterna om de är för lågt. Se till att alla dina däck är pumpade till samma tryck.
3

Kontrollera hjul camber. Camber är graden på med dina däck sitter vinkelrätt mot marken. Om din däckets camber är avstängd, kan du uppleva överdriven däckslitage på insidan av däcket, medan resten av däcket verkar ha liten eller mindre slitage, eller du kan uppleva kraftigt slitage på utsidan av däcket med liten eller mindre slitage på resten av däcket. Graden av slitage, och där det ligger avgörs av om du har negativ camber eller positiv camber.
4

Kontrollera tån av er hjul. Toe är den vinkel som dina däck sitter parallellt med marken. Till exempel, om du söker från toppen av din bil ner till marken, skulle tå vara den vinkel vid vilken däcket sitter "i," kallas toe in eller toe out. Om din bils tå är ur spec --- utanför intervallet enligt bilens tillverkarens anvisningar --- det kan orsaka överdriven däckslitage. Ta din bil till ett däck eller anpassning butiken för att få problemet åtgärdats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76066.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.