Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man läser bildäck Typer

Om du vill vara säker på att däcken du köpte är de som de sätter på din bil, eller om du bara nyfiken på alla dessa bokstäver och siffror på sidan av dina däck, är det lätt att tolka dem. Alla däck är skyldiga enligt lag att bära dessa markeringar. Sammantaget kommer dessa markeringar berätta, bland annat storleken på däcket, hur tung en last däcken tryggt kan bära, och även ge dig en indikation på hur snabbt däcken slits ut under normal användning. Instruktioner
1

Hitta den stora upphöjda bokstäver på sidan av dina däck. Det är oftast placerad i närheten av tillverkarens namn. Det kommer att finnas en bokstav följt av en serie tal. Detta är koden för din däcktyp. För detta kommer vi att använda exemplet:. P215/65 R15 89H
2

Bestäm däcktyp. Bokstaven koden är vad som definierar en korrekt användning av däcket. Däck för personbilar börjar med bokstaven "P" En "LT" betecknar däcket är för en lätt lastbil. Ett "T" indikerar att däcket är en tillfällig outnyttjad. En "ST" indikerar att däcket är en trailer som för en båt eller generisk dragande släpvagn. Addera 3

Bestäm däckets bredd. Nästa uppsättning siffror, upp till "/" beteckna bredden av däcket. Detta är måttet i millimeter däckets bredd från sidovägg till sidovägg. Vårt exempel däck har en bredd på 215 millimeter.
4

Bestäm bildförhållande. Numret som följer omedelbart efter den "/" är höjden av däckets tvärsnitt såsom ett förhållande av dess bredd. Vårt exempel däck bär numret 65, betyder det att höjden på däckets sidovägg är lika med 65 procent av dess bredd.
5

Bestäm byggmetod. Nästa hittar du antingen bokstaven "R" eller bokstaven "B" Den "R" står för radial konstruktion, vilket innebär att lagren av material springa över däckets radie. "B" står för förspänning konstruktion, vilket innebär att lager av material löper diagonalt över däcket.
6

Bestäm hjuldiameter. Numret omedelbart efter byggmetod betecknar diametern på hjulet i inches från ände till ände. Vårt exempel däck är 15 inches i diameter.
7

Bestäm belastningsindex. Numret efter tomma utrymmet efter hjulets diameter är belastningsindex, vilket är en kod som anger den maximala belastningen i pounds däcket kan stödja när det är uppblåst ordentligt. Vårt exempel däcket har belastningsindex av 89, vilket tyder på att det kan bära en maximal last av 1,279 pounds. Ju högre belastningen indextal, desto större antal pounds däcket kan säkert bära.
8

Bestäm hastighetsklass. Detta brev motsvarar maximal hastighet däcket klarar av enligt följande: Q = 99 mph, S = 112 km /h, T = 118 km /h, U = 124 km /h, H = 130 km /h, V = över 130 mph. Den maximala säkra hastigheten för vårt exempel däck är 130 mph. Detta är inte en rekommendation att överskrida skyltad hastighet.
9

Bestäm DOT (Department of Transportation) efterlevs. En mindre "DOT" följt av däckets serienummer eller identifieringsnummer - upp till 12 siffror - anger att däcket uppfyller gällande DOT normer
10

Bestäm UTQG (jämn däckkvaliteten betygssystemet). betyg. En slitagevarnare rating av 100 är baslinjen. Däck utsetts med en slitagevarnare rating över 100 är bättre än genomsnittet, däck med mönsterdjup slitage rating under 100 är sämre än genomsnittet. Till exempel skulle ett däck med en slitbana 200 slitage rating bära dubbelt så länge som en nominell 100. Dessa kvaliteter är endast giltigt för att jämföra olika däck från samma tillverkare och är inte giltigt för att jämföra däck mellan olika tillverkare.

Traction kvaliteter indikerar förmågan hos däcket att stanna på våt trottoar mätt under kontrollerade förhållanden. A har fått betyget bäst, har B betygsatt mellanliggande och C har fått betyget acceptabelt. Ange hur däcket tål värme som alstras av friktionen när den provas under kontrollerade förhållanden

Temperatur kvaliteter. Detta är en mätning av däckets motståndskraft mot åldring under ihållande höga temperaturer. A har fått betyget bäst, har B betygsatt mellanliggande och C har fått betyget acceptabelt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76059.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.