Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man använder en Tire Machine

Många av dagens däck maskin är i de flesta däck butiker är stand-up modeller. Dessa har en pärla brytare, en skivspelare med låsning käftar, ett justerbart verktyg arm och en luftslang för att fylla däcket. Vissa mer moderniserade maskiner har ännu fler bilagor och hydrauliska armar för att hjälpa till montering och de-montering specialdäck, t.ex. lågprofildäck eller breda, stiffed sidovägg däck. Dagens däck blir snyggare och mer tekniskt och med detta, däckets maskinerna följer efter. Saker du behöver
Däck machineSafety glassesMounted däck och rimValve stam removerValve core removerTire verktyg barTire lubricantTire smörjmedel pinnen
Visa fler instruktioner
Hur man använder en Däck Machine
1

Sätt på dig skyddsglasögon och bekanta dig med däcket maskinen och alla rörliga delar. Vissa kan ha två fotpedaler placerade på undersidan av den främre delen av maskinen, medan andra kan ha tre. Det rekommenderas att trampa på pedalerna för att se vilken som aktiverar vilken del av maskinen och bekanta dig med det före de-montering eller montering av ett däck. Placeringen av pedalerna är inte alltid universellt, men för det mesta, är pedalen närmast apparaten vad aktiverar det. Till exempel, på en tre pedalsystem kommer längst till höger fotpedal aktivera vulsten ledhandtag kommer pedalen i mitten aktivera skivspelaren, kommer pedalen till vänster aktivera de låsande backarna på den roterande tallriken. Mest alla maskiner kommer att ha en pedal luft inflationen ligger på långt vänstra sidan av maskinen borta från de rörliga delarna på framsidan.
2

Ta av locket ventilspindeln. Ta ventilkärnan med ventilen verktyget kärnan borttagning. Låt däcket som deflator.
3

Placera däcket på höger sida av däcket maskinen står upp. Sväng justerbara vulsten bryta armen så att bladet är placerat precis på utsidan fälgkanten, utan endast vidröra däcket. Se till att bladet inte kontakta kanten på något sätt. Aktivera pärlan bryta pedalen för att aktivera pärla bryta arm och blad. Håll inte i handtaget på kniven efter att du har aktiverat armen. Du kan hålla den tillräckligt länge för att säkerställa att bladet inte kommer att komma i kontakt med kanten, men det ögonblick bladet säkert kontaktas vulsten av däcket, släpper handtaget. Du kanske måste snurra däcket och bryta pärlan ner på motsatt sida. Vänd på däcket runt och bryta vulsten på den andra sidan av fälgen.
4

Placera däcket på den roterande tallriken. Aktivera de låsande käftarna bestäms av vilken typ av fälg däcket är på. Mest alla stålfälgar kan låsas från insidan diametern på den fälg. För att aktivera låset för denna typ av fälg, placera däcket på skivspelaren (toppen av däck och fälg uppåt) med de låsande käftar tillbaka och aktivera de låsande käftarna pedalen att förlänga dem. En specialitet aluminium fälg kan kalla för bottnen av fälgen som skall spännas fast från utsidan av fälgen. För detta förfarande skulle de låsande käftarna måste vara öppna hela vägen, fälgen och däcket placeras på skivtallriken, ska den låsbara käkar trampas ner för att aktivera dem att stänga runt utsidan av fälgen, vara försiktig att inte klämma sidoväggen av däcket inuti den låsande käken. Bestäm vilken typ av fälgen och aktivera den låsande käken.
5

Sväng justerbara verktygsarmen så att anka-huvudet täcker utsidan av fälgen kant. Det finns en stor inställningsskruv belägen vid leden av den arm som kan dras åt eller lossas. Justera skruven om du behöver. När duck-head för den justerbara verktyget armen är på plats, svänga låsarmen (bifogas justerbara verktyget arm) över att låsa den på plats.
6

Ta baren däck verktyg och plats den i vulsten av däcket över framsidan av anka-huvudet och bända vulsten över ankan-huvudet. Håll bar ner nära kanten, aktivera skivspelare pedalen i en medsols rörelse. Gå först långsamt för att se pärlan vistelser över Anka-huvud och övre pärla dras bort utan att orsaka skada till pärlan av däcket. Låt däcket verktygsfältet för att rotera med bord och inte försöka hålla den mot det rörliga skivspelare. Det kommer att bli inklämd mellan däcket och pärla och vrid med skivspelare fram till 3/4 av pärlan dras ut och så kommer det att släppa.
7

Lyft nedre pärla av däcket upp och bända däcket verktygsfältet ner innanför däckets omkrets av anka-huvudet. Upprepa samma procedur genom att försöka bända botten pärlan över ankan-head med verktygsfältet och aktivera skivspelaren i en medsols rörelse. Om du missar, kan skivspelaren backas upp genom att lyfta pedalen med foten gör det varv moturs. Gå långsamt på botten pärlan och, i vissa fall, lyfta däcket på utsidan nära Anka-huvudet kommer att bidra till att se till botten strängen inte glider över verktygsfältet och tillbaka på fälgen.
8

Avlägsna däcket genom att låsa den justerbara lås verktyget arm och svänga tillbaka ur vägen.
9

Ta ventilskaftet med en avdragare ventilspindeln. Byt ut ventilspindeln med en ny. Om du låst kanten på utsidan av de låsande käkar, skulle detta vara en bra tid att flytta dem att låsa från insidan så att du inte montera och pumpa upp däcket med de låsande käftar fastnat mellan kulan och fälgen.

10

Placera däcket på fälgen när du är redo att byta ut den. Använda pinnen däck smörjmedel, placera en generös päls av däck smörjmedel runt omkretsen av både botten och toppen pärla. Tips däcket mot höger sida av maskinen så att överkanten av däcket är vänd uppåt och svänga den justerbara armen, så att den låser anka-huvudet till fälgen genom centrum av däcket.
11 < p> Twist däcket något medurs mode att göra botten pärla vinkeln på kanten på framsidan av anka-huvudet och aktivera skivspelare pedalen i en medsols rörelse.
12

Upprepa proceduren för den översta pärlan.
13

Sätt i luftslangen till ventilskaftet och tryck ned luft inflation pedalen för att pumpa upp däcket och ställ in pärlan. De flesta maskiner har en mätklocka för att visa hur mycket luft pumpas in i däcket. Pumpa till rätt pounds per square inch rekommenderas för däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76058.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.