Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Kia Spectra

En trasig hjulbult är farligt. En stud leder till press på de andra och om de alla knäppa, flyger din hjulet. Om du behöver byta hjulet stud i en Kia Spectra, kan du göra det själv så länge du har rätt verktyg, ett bra minne för placeringen av de delar som du tog bort och några råstyrka. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Hitta ett ersättare stud. Ibland behöver du inte storleken utan bara märke och modell på fordonet. Det är alltid bäst att ta stuteriet tillsammans om du är osäker.
2

Leta upp domkraften under bagagerumsinsatsen av fordonet. Du måste palla upp bilen när du byter hjul stud i Kia Spectra. Som ni jack, blockera däck som är diagonal till en som har brutna stud.
3

bort däcket. Ta av bromsok och lägg det åt sidan. Var försiktig så att du inte skadar bromsledningen. Ta av rotorn. Om den brutna stud är i den bakre, flytta kabeln för nödbromsar ur hållaren med skruvstäd-grepp innan du demonterar de andra delarna. Om den bakre är trumbromsar, ta bort trumman.
4

Leta efter en öppning bakom navet. Rotera navet om du måste rada bulten till det. Du kan behöva hack dammskyddet. Detta ger tillräckligt med utrymme på baksidan för att ta bort bulten och sätt i den nya på plats.
5

Smack huvudet på bulten med en hammare för att driva bulten på baksidan. Byt ut den gamla bulten med den nya. Få dubben i så långt du kan för hand.
6

Bifoga hjulbultar på tappen och dra ner dem. Titta på baksidan när du drar och märker hur det plats för tappen. Stanna när du ser stud huvud sitter mot baksidan av navet.
7

Ta bort skruvarna och byt ut de delar som du tog bort. Dra ned allt för att slutföra jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76035.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.