Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter däck på AWD bilar

hur man byter däck på en all-wheel-drive bil är lätt. Att behöva ersätta dem kommer att vara smärtsam. Alla ansedda däck företag eller återförsäljare kommer att starkt rekommendera eller kräva att du byta alla fyra däcken. Varför? Det blir lite komplicerat, men det har att göra med en del som kallas ett center differential. Att försöka förenkla saken, försöker denna del för att kalibrera fram-och bakaxel för att arbeta tillsammans. Om de inte gör det, kan problem i drivlinan resultera. Eftersom däcken tappar slitbanan slitage, börjar de bli olika storlekar. Framdäcken slits på kanterna mer eftersom de är på axeln som styr styrningen. Anledningen till att däcken slits mer beror på brist på lämplig rotation. Men om du har två eller fyra dåliga däck på din AWD bil, är alla välrenommerade däckhandlare kommer att kräva att du ska köpa alla fyra. Saker du behöver
penna och papper
Visa fler instruktioner
1

Leta däcket etiketten på AWD bil. I de flesta bilar, detta ligger på förarsidan dörrkarmen. Denna etikett kommer att ge dig den rekommenderade storleken på original utrustade däck och rekommenderat däcktryck för fram-och bakaxeln, samt i vissa fall inkluderar reservdäcket. Det kan också ha en annan storlek på däcket som antingen tillgängliga på andra versioner av samma modell eller större däck du kan uppgradera till om du skulle köpa större fälgar till bilen.
2

Skriv däcket Antalet ner och föra den till en kvalificerad däck återförsäljare eller återförsäljare. De tre storlekar för att vara mest berörda är fälgen storlek (den faktiska radien av däcket), bredden på däcket och fälgen, och höjden av däcket. De flesta återförsäljare eller återförsäljare däck har konvertering diagram som kan visa dig var du kan avvika från det verkliga däckstorlek, om du så önskar, utan att äventyra fordonets drift.
3

Kom ihåg att införliva reservdäcket i dina planer om du väljer att byta däckstorlekar. I händelse av att du behöver använda ett reservdäck om du ändrar däckdimension, kan du orsaka en hel del skador på en drivaxel eller drivlinan genom att resa en kort sträcka med två olika stora däck på samma axel.

4

Köpa fyra däck (eller fem om du införliva en fullstor reserv) du är nöjd med och följer ett regelbundet regimen för att få lite livslängd ur däcken. Det rekommenderas på fyra-wheel-drive eller AWD fordon att rotera däcken varje 6.000 miles. Var aktsam med denna regim och göra kopiösa underhållsdokumentation att följa det. Om du byta olja varje 3000 miles, har dina däck roteras varannan oljebyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76062.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.