Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur att ersätta en saknad Wheel Stud

Körning med en trasig, avskalad eller saknas hjulbult kan vara ett allvarligt problem för både din och bilens liv. Om några hjulbultar är skadade eller saknas på din bil, ska de bytas ut så fort som möjligt innan du sätter press på de andra, vilket får dem att skalas eller brytas liksom. Medan en mekaniker kan ta ut $ 200 eller mer för en sådan reparation, kan du göra det själv lika bra för mycket billigare. Saker du behöver
rörtång
Bil jack
stödbenet
Mejsel
Stålborste
Machine olja eller smörjmedel
Hammer
Brickor
Visa fler instruktioner
1

Köp en förpackning med hjulbultar, och se till att mätningarna stämmer dubbarna redan på din bil.
2

Lossa alla muttrarna på hjul med den saknade stud, med hjälp av en rörtång. Höj din bil med en domkraft nära samma hjul. Sänk ned bilen så att den stöds av en pallbock. Avlägsna däcket helt lossnar och ta bort alla muttrarna.
3

Ta bromssystemet om det på hjulet du reparera. Ta bort bromsoket och hänga den från bungee rep, om det behövs, se till att inte skada bromsledningen. Skjut bromsskivan helt utanför navet.
4

Identifiera den saknas eller är trasiga hjul stud, och om det finns fragment i bolthole, förbereder sig för att hamra ut dem. Använd en liten mejsel mindre än bolthole dubben är inne så att inte ytterligare skada hjullagren. Använd en hammare för att banka mejseln i slutet av den brutna stud, trycka den igenom bolthole. Använd en magnet för att avlägsna hjulbulten om det inte faller ut lätt. Använd en stålborste för att rengöra bolthole innan spraya dem med några droppar maskinolja eller smörjmedel för att underlätta monteringen.
5

Skjut en ny stud i bolthole och använda en lug nut att skärpa bulten. Lägg ett par brickor mellan tappmuttem och pinnskruv att skydda bulten från framtida friktion och slitage om du önskar. Dra åt skruven så mycket du kan, eftersom tätare och närmare det passar, desto mer stöd kommer det att ge. Sätt ihop de borttagna delarna av bromssystemet, och du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76115.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.