Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Toyota Tacoma

Om du upptäcker att någon avskalade eller bröt en av hjulmuttrarna och dubbar på din Toyota Tacoma, måste du ersätta det. Förvara delarna i den ordning de tas bort och du har lätt för att sätta ihop hjulet när du har ersatt stud. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
Mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp nya dubbar för att byta hjulet stud på din Toyota Tacoma. Om du inte känner till storleken, ta bort bulten och ta den till Biltema för en match.
2

Leta efter domkraften och verktygen bakom ryggstödet i den vanliga modellen och under baksätet i dubbel och tillgång hytten.
3

Lyft bilen, placera uttaget närmast bulten som du behöver byta. Blockera däcket snett emot hjulet du kapade upp. Avlägsna däcket. Ta bort bromsok och rotorn på framhjulen så att du kan komma åt navet.
4

Ta av trumbromsar och parkeringsbroms sko om du ersätter en bakre däck stud i 2005 eller 2006 års modell . På tidigare modeller, behöver du bara koppla bort kabeln för parkeringsbromsen och ta skon.
5

Pound på huvudet av den avskalade eller brutna hjulbult. Detta skulle driva det ut på baksidan. Det är samma process oavsett om du tog bort navet eller lämnade det på fordonet.
6

in det nya hjulet stud tillbaka i hålet. Sätt hjulbultar på tappen med vinkeln sida av kolven utåt och dra åt skruvarna tills du sittplats den nya stud. Använd en mutterdragare för att göra jobbet gå fortare. Du måste kolla tillbaka för att se om den sitter ordentligt och är även med andra dubbar.
7

bort de extra skruvar som används för att ge plats bulten och återmontera allt i omvänd ordning. Om du bytte hjulet stud på din Toyota Tacoma korrekt, bör alla hjulbultar vara jämn och redo för mutter eller hjul bult.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76021.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.