Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter ett däck på fälgen

Byta ett däck på en fälg inte alltför komplicerat om du har rätt utrustning och know-how. Saker du behöver
Däck maskin
ventilkärnan Remover Review Hjulvikten hammare
Däck smörjmedel med trollspö
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

tömma däcket på fälgen. Ta någon av de vikter i fälgen med en hammare hjulvikt. Om fälgen har statiska (dvs., stick-on) vikter, bända bort dem med en platt skruvmejsel.
2

Ställ den tömda däcket upp mot däcket maskinen. Till höger om maskinen är vulsten brytaren. Placera pärla breaker bar på däcket där pärlan och fälgen ansluta. Låt inte pärlan breaker armen röra fälgen eller det kan skada den. Aktivera vulsten breaker bar. Olika modell däck maskiner erbjuder olika alternativ för att aktivera sina rörliga delar. De flesta har en pedal som när den trycks komprimerar armen och klämmer däcksidan, att bryta den fri från kanten.
3

Placera däcket på maskinens skivspelare med toppen uppåt , och sedan aktivera mekanismen låsa käken för att hålla fälgen stadigt. Sväng justerbara verktyget arm över att krama kanten på höger sida. Den justerbara verktygsarm har en metall eller plast duckhead som täcker en liten del av fälgen. Justera armen för bästa passform.
4

Tryck nedåt på däcksidan bakom duckhead och infoga en bändjärn inuti däcket urinblåsan. Bänd pärlan av däcket uppåt och över duckhead. Aktivera skivspelare att flytta medsols medan du håller kulan över duckhead tills översta pärlan är fri från kanten. Upprepa för den nedersta pärlan. Du kan kasta däcket.
5

Placera däcket platt på toppen av kanten över den högra sidan så att du kan svinga den justerbara armen inåt och låser den mot fälgen. Verktyget armen skall vara i däckets centrumhålet med den önskade toppen av däcket uppåt.
6

Dra däcket medurs för hand för att manipulera den nedre vulsten över duckhead och på den övre kanten av fälgen. Aktivera skivspelare medsols och maskinen kommer att dra pärla på däcket.
7

Tryck ner den övre däcksidan på sidan av duckhead så pärlan är nedanför kanten och duckhead är på framsidan. Det bör fortfarande vara ovanför duckhead i ryggen. Försiktigt aktivera skivspelare medsols. Den översta pärlan sittplatser på fälgen kan kräva att du pressa sidoväggen ned nära duckhead som skivtallriken flyttar kulan inte rippade. Återigen kommer den roterande tallriken och duckhead dra toppen pärla på fälgen.
8

med bifogad luft munstycket, pumpa upp däcket till rätt pounds per kvadrattum.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76065.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.