Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man byter en Wheel Stud i en Chevy Silverado

När ett hjul stud går, de andra får extra stress och har en potential att bryta också. Du måste byta hjulet stud i din Chevy Silverado så snart du inser att stud är bruten. Det kräver viss mekanisk färdighet. Du måste också ha rätt verktyg, lite styrka och ett bra minne för att få tillbaka delarna på fordonet på rätt sätt. Saker du behöver
Jack, rörtång och jack verktyg
Blocks
ersätter stud
Vise-grepp
Open end skiftnyckel
skiftnyckeln
Dead slag hammare eller tung klubba
Extra hjulbultar och hjulmuttrar
mutterdragare (om tillgängligt) eller 1/2-tums lång hanteras enhet hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Köp en ny stud för din lastbil. När du byter stiftet på Silverado, behöver du samma storlek stud. GM gör en kortare en som gör jobbet, så länge som bredden är densamma. Ta stud med dig till butiken om du inte känner till storleken.
2

Titta bakom passagerarsätet i regelbundna hytten Silverado för domkraft och stöttning verktyg. De är i den andra sätesraden på passagerarsidan på den utökade och besättning hytt.
3

Palla upp trucken. Vissa modeller har skivbromsar i bak och andra har trumbromsar. Om tappen är på ett hjul med skivbromsar, ta bort bromsok utan att koppla bromsledningen och häng den mekaniker tråd. Ta av rotorn. Avlägsna trumman för trumbromsar.
4

Kontrollera bakom hjulnavet och se om du kan hitta chefen för stud. Om du kan, eller om du hittar en öppning för att rada upp bulten, gå direkt till steg 5. Annars måste du ta bort navet, eller få en av de kortare stud ersättare och avskurna änden av tappen för att ta bort det.
5

smäll stiftet på slutet med en hammare för att köra ut det. Om du skär bort det, kan du behöva sätta en stång på stuteriet och slå den. Sätt en ny stud i dess ställe. Skjut så några trådar av stud komma igenom på framsidan.
6

Twist en hjulbult på och dra fast bulten med en mutterdragare om du har en. När du drar ner hjulskruven, drar den bulten genom navet. Du måste lägga till extra skruvar som dubben kommer ut ytterligare.
7

Skruva ur skruvarna som du använde för att byta ut stiftet på din Silverado. Sätt ihop delarna och sätta på hjulet. Dra ner muttern för att avsluta jobbet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76030.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.