Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ta bort AC Köldmedium

Avsnitt 609 av Clean Air Act från 1990, och senare ändringar av denna lag, kräver köldmedlet i fordonsindustrin luftkonditioneringssystem att återvinnas av en tekniker certifierad i köldmediehantering. Ventilering någon typ av bil köldmedium i atmosfären är förbjuden. Borttagning och återvinning av bil köldmedium, innan reparation av systemet, kräver en specialiserad återhämtning maskin. Moderna maskiner kan återvinna köldmediet, återvinna det, och sedan evakuera och ladda systemet luftkonditioneringen efter varje reparation. Saker du behöver
A /C återhämtning maskin
Visa fler instruktioner
1

Fäst maskinens tjänsten slangar till fordonets systemet luftkonditionering tjänst portar. Hitta lågtryckssystemet tjänsten port genom att följa slangen och linjemontering som löper från baksidan av kompressorn till cylinderformade ackumulator ligger nära brandväggen. På baksidan av kompressorn, är den låga-tryckledning den större av de två linjerna. Den högt tryck serviceport ligger på högtryck linje mellan kondensorn och brandväggen. Kondensorn är placerad framför kylaren. Den högtrycksledning är betydligt mindre diameter jämfört med lågtryck linje.
2

Starta maskinen. Eftersom maskinen körs, det tar bort alla av köldmedieånga och icke kondenserbara gaser i systemet. En del av kylmediet kommer att vara i flytande form, så att maskinen kommer att släppa trycket i systemet till ca 10 i /hg av vakuum. Detta gör att köldmediet vända till ånga och lämna systemet. När maskinen har systemet under vakuum, stängs den automatiskt av och övervaka trycket i systemet. Om trycket stiger, kommer maskinen att starta och fortsätta att dra vakuum. Om trycket i systemet förblir under vakuum i fem till 10 minuter, beroende på tillverkaren av maskinen, är processen klar.
3

Koppla från maskinen genom att stänga ventilerna på tjänster slangar och ta bort dem från tjänsten hamnar på fordonet. Tidiga maskiner avsedda att hantera R-12 (freon) köldmedium måste ha avstängningsventiler på slangen. Maskiner avsedda för att hantera köldmedium R-134a har en snabbkoppling på slangänden som förhindrar köldmediet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71770.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.