Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Kamrem Instruktioner för en Chevy Aveo

Chevrolet Aveo är en subcompact bil som tillverkas av GM Daewoo sedan 2002 och marknadsförs under varumärket Chevrolet. Den vanligaste motorn för Chevrolet Aveo i USA är en fyrcylindrig, 1.6-liters motor med dubbla överliggande kamaxel. Tidpunkten bälte på detta fordon synkroniserar vevaxelns rotation med rotationen av kamaxlarna. Den viktigaste delen av kamrem installationsprocessen är att hålla vevaxeln och kamaxlar korrekt inriktad under förfarandet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
specialverktyg J-42492-A
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort kabeln från negativa batteripolen med en hylsnyckel. Koppla loss den främre luckan för kamremmen och ta bort bultarna för servopumpen om bilen är så utrustad.
2

Placera en hylsnyckel på vevaxeln bulten och vrid vevaxeln medsols. Passa tidpunkten markeringen på vevaxeldrevet med tidpunkten märket på bakre omslaget till kamremmen. Addera 3

Lossa skruvarna på vattenpumpen något. Vrid vattenpumpen moturs med specialverktyg J-42492-A för att lindra spänningen på kamremmen. Lossa kamrem från sina redskap.
4

Lossa locket till motorn med en hylsnyckel och lossa de elektriska ledningarna från tändstiften. Avlägsna rören vevhusventilationen och Kamaxellägets sensor från ventilkåpan. Koppla bort ventilkåpan och dess packning.
5

Håll insugningskamaxel på plats och ta bort monteringsbulten för insugningskamaxel redskap med en hylsnyckel. Koppla kamaxeldrevet från insugningskamaxel. Ta kamaxeldrevet för avgaskamaxeln på samma sätt.
6

Montera kamaxeln redskap för insugningskamaxel medan du håller kamaxeln på plats. Dra åt fästskruven för kamaxeldrevet till 49 foot-pounds med en momentnyckel. Montera kamaxeldrevet för avgaskamaxeln på samma sätt.
7

tillbaka ventilkåpan och dess packning med en hylsnyckel. Fäst kamaxellägets sensor och vevaxel ventilationsrör till ventilkåpan. Anslut de elektriska ledningarna för tändstiften och fästa motorhuven.
8

Vrid vevaxeln medurs för att rikta inställningsmärkena för vevaxeln och kamaxlarna. Placera den nya kamremmen på växlarna.
9

Vrid vattenpumpen medurs med specialverktyg J-42492-A för att justera justera armen av kamremmen spännaren med skåran på spännaren fästet. Dra fast skruvarna för vattenpumpen med en hylsnyckel.
10

Vrid vevaxeln två hela varv medsols med en hylsnyckel och rikta inställningsmärkena för vevaxeln och kamaxeln igen. Upprepa steg 9 och dra åt fästbultarna för vattenpumpen till 89 tum-pounds med en momentnyckel.
11

Montera fästbultarna för servopumpen med en hylsnyckel och sätta tillbaka skalet för transmissionsremmen. Fäst kabeln till den negativa polen på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75030.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.