Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man laddar det A /C på 1993 Toyota Celica

Den 1993 Toyota Celica kom utrustade med ett luftkonditioneringssystem som innehåller R-12 (freon) köldmedium. Även senare modeller är R-134a-system, som är funktionsdugliga med den genomsnittliga hem mekaniker, R-12-system kräver en licens för att serva köldmedium. Detta gör uppladdning systemet utanför en bilverkstad svårt. Köldmediet i sig är också mycket dyrt, och bara en licensierad tekniker kan köpas det. Saker du behöver
Luftkonditionering mätare inställd
Hög
sida adapter kan peka
R-12 köldmedium
Visa fler instruktioner
1

Leta upp hög och låg-tryck serviceportar på övre bakre delen av kompressorn under huven på Celica. Fäst den röda (högtryckssidan) och blå (lågtryckssidan) slangar från A /C mätare inställd till tjänsten hamnar. Den högtryckssidan port är mindre än lågt tryck port. Det finns en adapter från bildelar butiker för att anpassa den röda slangen till tjänsten porten. Stäng båda ventilerna på A /C mätare set.
2

Fäst kan trycka på för att den gula tjänsten slangen på mätaren set. Sätt i en burk av köldmedium i kranen, och dra åt dörrposten låset. Vrid den räfflade skruven på kan trycka hela vägen in, och sedan hela vägen ut för att öppna kan.
3

Öppna blå tjänsten ventilen på A /C mätare set. Starta motorn och ställ in luftkonditionering kontroller för max luft och recirkulation. Detta system har en A /C-knappen på kontrollerna, som du trycker för att starta kompressorn. Låt köldmediet dras, ur burken, i systemet tills burken är tom.
4

Stäng den blå ventilen, och bifoga en annan burk till kranen. Installera burken av köldmedium i systemet såsom tidigare. Systemet är fullt när mätarna läser 35 psi på den blå sidan och omkring 250 psi på den röda sidan.
5

Stäng av motorn och låt mätarna stabiliseras. Ta bort slangarna från tjänsten hamnarna, och installera om skyddskåpor. Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72057.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.