Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man klarar Smog Test Med Sensor Problem

Om du har en gammal bil, speciellt gamla Corolla, kanske du inte klarar smog check grund luftmassemätare misslyckande. Det kan kosta dig $ 500 till fixa det, men kan du göra det själv för att städa upp detta och passera smog check under $ 10. Här är vad jag gjorde. Saker du behöver
OBD läsare
Carb renare
Visa fler instruktioner
1 p Om bilens Check Engine lampan lyser under smog check grund massluftflöde sensor problem, vilket är vanligt bland gamla Corolla bilar, inte tar bilverkstad rekommendation att spendera $ 100 för ett diagnostiskt test först och sedan åtgärda problemet för att passera smog check.
2

Gå till Autozone att få en OBDII läsare, som bör vara fri, att städa upp felkoden, eller bättre, ta med din OBD Reader till smog check stationen och göra det på plats.
3

Om du inte kan få en gratis OBD Reader, inga bekymmer, allt du behöver göra för att rengöra sensorn. För att göra detta, gå till Walmat att få en flaska Carb Cleaner ($ 4 eller så), öppna bagageluckan, ta bort sensorn, spraya den Carb Cleaner till den och rensa det med en bomull pinne. När det är torrt, lägg tillbaka det.
4

nu ren felkod utan en OBD Reader. Koppla loss batteriet i några minuter och anslut den sedan igen. Starta bilen, bör du se ljuset Check Engine off nu.
P Det är inte över ännu, med strömmen, förlorar bilen alla sina mätningar, innan du beger dig till smog check station, bör du köra 100 miles eller så, på detta sätt, kommer bilens systemet plocka upp alla mätningar. Om efter körning 100 miles ljuset fortfarande inte lyser, är du bra att gå!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71179.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.