Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur fungerar ett mekaniskt relä Arbete?

En mekanisk relä är faktiskt bara hälften mekaniskt, med den andra halvan är elektrisk. Ett relä är en omkopplare som använder en låg-ström nätaggregat för att styra en hög strömstyrka strömförsörjning. Reläer används ofta i bilar för att kontrollera strålkastare, bränslepumpar, förrätter och elektriska kylfläktar, eftersom dessa enheter kräver en betydligt högre ström än en vanlig switch skulle kunna upprätthålla enligt långvarig användning utan brister. Dina reläer kommer ofta vara beläget inom motor eller passagerarutrymmet säkringsdosan och ibland bakom instrumentbrädan eller mittkonsolen. Relay Design

flesta reläer har antingen fyra eller fem terminaler, beroende på dess utformning och ändamål. Fyra terminala reläer styra en enda krets och fem terminaler reläer kan styra två kretsar; I detta scenario, är en krets alltid stängd och en krets är alltid öppen. Reläer kommer att variera i färg, men ofta liknar en liten kub eller rektangel beroende på tillämpning och användning. Om ett relä liknar, de sannolikt utbytbara, men du måste kontrollera de terminala siffrorna på baksidan av ersättning reläet, med hjälp av diagrammet på sidan av reläet, matchar originalet reläet.

Behovet av Relays

Behovet av reläer ökade när vanliga knappar inte längre kunde upprätthålla den höga strömstyrka som krävs av ett fordons strålkastare och elektriska startmotorer. För att en omkopplare för att tåla hög strömstyrka flöden, måste det byggas ett visst sätt vilket normalt leder till omkopplaren att vara för stor och unstylish. När strömstyrkan i en krets, eller dragningen av de delar som är anslutna till kretsen överstiger rating av en switch, det skapar värme som normalt leder till en smälta ner och fel på brytaren.

Hur de fungerar

Dina relä hus en elektromagnet kopplad till låg ström eller kontroll, krets. En hög strömkretsen löper genom den motsatta änden av reläet. Denna krets är normalt öppen, vilket betyder att kretsen inte är fullständig, tills reläet aktiveras. När elektromagneten magnetiseras, är en arm dras ner för att stänga anslutningen mellan den höga strömkretsen. Dock kommer fem stift reläer har alltid makt att gå till en krets (femte terminal), tills du är klar med styrkretsen som kommer att överföra samma ström till normalt öppen krets.
Relä misslyckande

Reläer, precis som alla andra mekaniska och elektriska komponenter, kommer att misslyckas då och då och behöver bytas ut. Vanlig uppfattning är att något inte många rörliga delar är mindre benägna att misslyckas, men kan reläer lätt misslyckas om elektromagneten - reläets svagaste punkten - överhettas och smälter. Överhettning är normalt hålls under kontroll genom en säkring placerad i linje innan reläet. Säkringen kommer att blåsa och förhindra så mycket skada som möjligt om alltför hög strömförbrukning reser till reläet. Byta rekommenderad säkring med en säkring med en säkring med högre strömstyrka kan orsaka överhettning av reläet. Reläer misslyckas även när de bär och smuts samlas på hög strömstyrka kontakt inuti reläet. Efter överdriven användning eller långa perioder av hög ström resor, kan kontakten på slutet av den höga strömmen arm bära ner och orsaka en intermittent anslutning. Anslutningsproblem kan också uppstå, om reläet höljet blivit skadat, så smuts samlas på kontakten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75885.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.