Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så här kontrollerar Sensor Temperature Control på en 1997 Chrysler Concorde 3.5 Motor

Chrysler Concorde, även känd som syster bilen till mer populära Dodge Intrepid, kom från fabriken med två V-6 motor alternativ, en 2,7-liters motor och en mer kraftfull 3,5-liters motor. Av de två motorerna, var den 3,5-liters motor noterades för sitt ökad tillförlitlighet över den mindre motorn, som var benägna att problem oljeslam. Att hjälpa till att kontrollera och övervaka motortemperaturen, innehåller 3,5-litersmotorn en sensor kylvätsketemperatur, belägen på termostathuset på framsidan av motorn. Saker du behöver
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och låt den varma till arbetstemperatur, vilket är 200 grader Fahrenheit.
Sida 2

Lokalisera kylvätskans temperatur på toppen av termostathuset. Det monteras vertikalt och har två trådar utskjutande från sin bas.
3

Koppla kylvätskans temperatursensor två-wire elektriskt kontaktdon. Mät resistansen över sensorns två terminaler med en digital multimeter, det angivna värdet är 700 till 1.000 Ohms
4

Låt motorn svalna i tre till fyra timmar tills kylvätskan är vid rumstemperatur.. Mät resistansen igen över terminalerna med en digital multimeter. Motståndet vid 70-grader Fahrenheit bör vara mellan 7.000 och 13.000 ohm. Om resistansen faller utanför någon av de varma eller kalla värden måste givaren bytas ut.
5

Mät motståndet över stiftuttagen på sensorns elektriska kontakten. Om motståndet är större än 1 Ohm, byt ut sensorn kontaktdon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75871.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.