Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Digitalt skjutmått Tips

Digitala skjutmått har blivit mer och mer populärt i många områden. Används för att mäta avståndet mellan två symmetriskt motsatta sidor, är digitala skjutmått används för metallbearbetning, verkstäder, verkstadsindustri, medicinsk, bil och träbearbetning. De ger exakta mätningar, inom .001-tums felmarginal, så länge de används på rätt sätt och kalibrering kontrolleras ofta. Utanför Mätning

utanför mätningen utnyttjar de större nedre käftar digitala skjutmått. Genom att vrida på bromsoket med käftarna i det stängda läget, se till att läsa på den digitala displayen läsa "0.000." Du kan också konvertera till metriska mått om så önskas genom att knycka med knappen på bromsok kontrollpanelen. Sprid rörliga käften bort från den stationära käften och placera komponenten i mellan käftarna. Stäng käftarna tills komponenten stadigt bli kontaktad av både yttre och inre käkarna. Mätningen visas på panelen är utsidan mätning av komponenten. Denna mätning används ofta för dymlingar, cylindrar, bultar och bil broms rotor tjocklek.
Innermått

En innermått sysselsätter de mindre överkäke av bromsoket. Vanliga användningsområden för inne mätningar är cylinderloppen, bulthål, träbearbetning som kräver exakta hål och fordonsindustrin broms mätningar trumma. Liksom utsidan mätningen bromsoket satt till noll med käftarna i det stängda läget. Den rörliga käften dras bort från den stationära käften tills käftarna kontaktar de motsatta sidorna av den komponent som mäts. Denna mätning är lite mer utmanande än utanför mätningen eftersom det är lättare att hålla bromsok felaktigt och få en falsk mätning. Jämföra en extern mätning med en invändig mätning kommer att informera teknikern om hålet måste göras större eller den komponent som går in i hålet måste göras mindre.
Djupmätning

Djup mätningar används vanligen på bulthål, cylindrar och varje annan komponent där den avsedda delen förs in i djup har till botten ut till en viss punkt utan den träffar botten av hålet. Eftersom den rörliga käften dras bort från bromsok, kommer du att märka små metall bladet sticker ut från botten av skalan bilden. Det här bladet är införd in i hålet genom att placera kanten av skalan skjut på komponentens yta. Tjockleken är satt till noll och sedan den rörliga käften är utsträckt bort från den stationära käften. När bladet bottnar i hålet, är detta den djupmätning. Rätt längd bult eller komponent kan sedan mätas mindre än djupet så det inte botten ut, men är tillräckligt djup för att angränsa de två komponenterna.
Andra mätningar

En mindre vanlig mätning som den digitala bromsok kan utföra är steget mätningen. Placering den rörliga käften på den övre steget av komponenten och sedan sänka den stationära käften med den nedre steg kommer att mäta avståndet mellan stegen.

Sammansatta mätningar kan också göras med den digitala bromsok eftersom de uppvisar förmågan att nollställa skalan på vilken position som helst.

Använda bromsok för att mäta avståndet mellan två hål är en annan funktion oket har förmågan att utföra.
Saker att tänka på

Digitala skjutmått är mer känsliga än dial bromsok, men de erbjuder mer exakta mätningar. Eftersom den elektroniska digitala displayen använder en linjär givare som läser ett mönster av bommar på kretskortet av löparen, digitala skjutmått är känsliga för föroreningar som smuts, fett, fingeravtryck, damm och andra främmande ämnen. Glasen måste hållas rena samt käftspetsarna för mer noggranna mätningar.

Digitala skjutmått också måste kontrolleras för käken slitage och kalibrering ofta. Medan många bromsok har enkla kalibreringsanvisningar vissa är mer komplicerade och måste skickas ut för kalibrering tjänsten.

Veta hur man använder bromsok och hur hårt man bör ta är en annan viktig faktor vid användning av användningen av en digitalt skjutmått. Klämma för hårt kan leda till en felaktig avläsning. Vinkla bromsok off-center för innermått kan också leda till falska mätningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71474.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.