Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 1986 Ford F150 4X4 Into Four Wheel Drive

Den 1986 Ford F150 levereras från fabriken med två fyrhjulsdrivna alternativ drivnav, automatiska nav låsning och manuella nav låsning. Med manuell låsning hubbar, måste du komma ut ur fordonet och manuellt låsa de främre naven innan lastbilen kommer att engagera fyrhjulsdrift. Med automatisk låsning hubbar, är allt du behöver för att göra ingrepp med fyrhjulsdrift med en spak och de kommer automatiskt att låsa inom ett par varv på framhjulen. Medan automatisk låsning nav är en trevlig funktion, vissa ägare föredrar faktiskt manuell låsning hubbar eftersom de är mindre benägna att fel på grund av sin enklare konstruktion. Instruktioner
1

Stanna trucken flytta den till parken, eller första växeln för lastbilar utrustade med en manuell växellåda. Dra åt parkeringsbromsen.
2

Avsluta lastbilen och vrid låsknappen i mitten av hjulnaven till låst läge. Om din lastbil inte har dessa växlar, så har du automatisk låsning hubbar och kan hoppa över detta steg.
3

Shift transmissionen i friläge. Flytta fyrhjulsdrift växelspaken åt vänster, sedan ner till önskad fyrhjulsdrift sortiment. Använd "4-LOW" för låga hastigheter under 15 miles per timme och ökat vridmoment. Använd "4-HI" för körning på väg och motorväg hastigheter.
4

växellådans tillbaka till enheten, eller första växeln för lastbilar med en manuell växellåda. Släpp parkeringsbromsen, sedan köra framåt 20 till 25 meter för att engagera de fyrhjulsdrivna nav.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75870.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.