Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter 2000 Jeep Wrangler bränslepump

Jeep Wrangler är en kompakt SUV med fyrhjulsdrift producerad av Chrysler sedan 1987. Motorn i samtliga versioner av 2000 Jeep Wrangler är en 6-cylindrig 4,0-liters som använder multi-port bränsleinsprutning. Denna typ av bränsleinsprutning kräver en elektrisk bränslepump som levererar bränsle till motorn under högt tryck. Bränslepumpen i en 2000 Jeep Wrangler är beläget i bränsletanken, vilket du måste ta bort för att byta bränslepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Sifon slang
Bensin container
växellådslyft
Specialverktyg 9340
1/2 tums breaker bar
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
1

bort bränslepumpens relä från kraftdistribution center. Starta motorn och låt den gå tills den stannar. Dra runt motorn så att den inte startar, och vrid tändningsnyckeln till läget OFF. Koppla ur kabeln till batteriets minuspol med en hylsnyckel för att förhindra oavsiktlig gnistbildning medan du arbetar på fordonet.
2

Töm bränsletanken genom hävert bränslet genom tanklocket mynnar i en behållare godkänd för bensin. Koppla loss tanklocket från kroppen av fordonet med en hylsnyckel. Ta den högra bakre däcket och dess styrhytten liner för att få tillgång till de två ånga linjer för bränsletanken, och koppla ångan linjer. Lossa den elektriska kontakten och bränsleförsörjning linje för bränsletanken.
3

Support bränsletanken med en transmission jack, och ta bort skruvarna som håller bränsletanken till skidplate. Sänk bränsletanken något, så att du kan koppla loss slangen tankluckan från bränsletanken. Avlägsna muttrarna för banden bränsletank och separera bränsletanken ur skidplate. Ta bort bränsletanken från fordonet.
4

Placera specialverktyg 9340 i skårorna på ytterkanten av låsringen på bränslepumpen. Bifoga en 1/2-tums breaker bar till specialverktyget och vrid breaker bar moturs. Ta bort låsringen från bränslepumpen modulen, och lossa modulen bränslepump från bränsletanken. Kassera packningen på bränsletanken.
5

Installera en ny packning på bränsletanken, och installera den nya bränslepumpen i bränsletanken. Placera låsringen på bränslepumpen modulen, och rikta in pilen på låsringen med centrum inriktningsmarkeringen på bränslepumpen modulen. Vrid låsringen medurs med specialverktyg 9340 tills skårorna på låsringen ingriper. Montera bränsletanken genom omkastning steg 3 och 2. Dra åt muttrarna för bränsletanken remmen så det finns 30 mm utrymme mellan botten av muttrarna och slutet av bandet dubbar. Dra åt muttrarna för skidplate till 141 tum-lbs. med en momentnyckel. Fyll bränsletanken, och anslut kabeln till den negativa polen på batteriet. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74337.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.