Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Snap klipp från en Universal Joint

Ta bort klämmorna som håller U-fogar in en drivaxel är det första steget i att förändra lederna. Det finns två typer av klipp som kan behålla ditt U-fogar, och om de aldrig har tagits bort kan de erbjuda dig en utmaning att ta bort. Clipsen är gjorda av fjäderstål och ibland rost, smuts eller korrosion kommer att hålla dem frusna till drivaxeln. Det finns ett par sätt att ta bort dem som kan göras hemma med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Slip-gemensamma tänger
Liten stål rund bar
liten hammare
platt skruvmejsel
kallmejsel
Visa fler instruktioner
bort Yttre Clips
1

Placera drivaxeln på sidan så att ett av locken med klämman är vänd uppåt. Ett block av skrot trä under den motsatta sidan av oket är ett bra sätt att skydda örat på drivaxeln från skador.
2

Lokalisera de två tungor på cirkulära fästklammern. Kläm ihop ändarna med ett par slip-gemensamma tänger och lyft klippet ut. Om klippet inte kommer att komma ut, gå vidare till nästa steg.
3

Placera en liten bit av rundstång stål på U-joint lock. Slå det flera gånger med en hammare för att lindra en del av trycket från locket mot klippet. Ta tag i tången igen med en tång och ta bort dem. Om klippet är fortfarande inte kommer ut, gå vidare till nästa steg.
4

Placera en skruvmejsel eller kall mejsel under en av tungor av klippet och försiktigt knacka den under klämman med en hammare . Detta borde frigöra klippet och gör att du kan nu ta bort den. Om klippet sönder, ta bort bitarna för den kanal som sitter clipset in och ta bort U-leden.
Demontering Inre Videoklipp
5

Leta klippet på insidan av U-fog. Det kommer att vara placerad strax innanför oket örat. Dessa clips är C-formad och har en öppen avdelning där klippet glider på och utanför lederna.
6

Lay oket drivaxeln på en träbit med klämman på en 90-graders vinkel till marken. Du kommer att se den öppna änden av klippet om U-joint lock om man tittar noga.
7

Placera en skruvmejsel eller kall mejsel mot klippet vid den öppna änden. Använd en liten hammare för att knacka på skruvmejsel eller mejsel, skjuta klippet från U-joint lock.
8

Fortsätt köra klippet avstängd tills den dyker upp eller om du har tillräckligt med utrymme på toppen av klippet för att infoga en skruvmejsel och bänd det helt av locket. Om klippet sönder, ta bort eventuella återstående bitar från kvarhållningsspåret på U-joint lock och ta leden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71603.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.