Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar kamrem på Honda Accord 1991

Kuggremmen på en bilmotor vänder kamaxel, som öppnar och stänger ventilerna i cylindrarna. Ventilerna låter bränsle i cylindrarna när kolvarna går ned, och låt uttömma ut som kolvarna går upp under varannan cykel. Tidpunkten bandet drivs av vevaxeln hos motorn, vilket gör ventiltiderna direkt relaterad till hastigheten på motorn. Byta kamrem på en 1991 Honda Accord kräver avlägsnande många delar av motorn, sedan sätta samma delar på rätt plats efter montering av kamrem. Saker du behöver
Ordet jack
Hylsnyckelsats
Ny kamrem för 1991 Honda Accord
Visa fler instruktioner
1

Placera cylinder nummer till övre dödpunkten av kompressionsslaget genom att vrida motorns vevaxel. Ta bort stänkskyddet under fordonets front genom att ta bort de 10 skruvarna som håller det på.
2

Avlägsna ställdonet farthållaren genom att skruva loss de sex skruvarna som håller det på. Dra ur kontakten, men inte koppla ur styrkabeln. Ställ ställdonet åt sidan så det är ur vägen.
3

Ta bort servopumpen genom att lossa skruvarna som håller det på. Ta remmen som förvandlar pumpen. Låt slangarna är anslutna till servopumpen och ställ den åt sidan.
4

bort generatorremmen genom att koppla ur kontakten och selar tråd. Skruva av montering och justering av bultar för att förflytta generatorn att släppa spänningar från bandet. Avlägsna remmen när det är löst nog.
5

Ta bort ventilkåpan genom att skruva loss skruvarna som håller det på. Kontrollera gummitätningar nedanför ventilkåpan för att se om de behöver bytas. Placera en domkraft eller en pallbock under motorn för att stödja den och ta bort fästena på varje sida av motorn.
6

bort det övre locket som skyddar den del av kamrem framför ventilkåpan. Skruva justeringsmuttern placerad under den övre luckan och mätstickan sitter till vänster om justeringsmutter. Ta av vevaxelns remskiva genom att ta bort stora, speciella bulten som håller
7

det bort i. nedre täcka bakom vevaxelns remskiva genom att ta bort skruvarna som håller den på plats.
8

demontera kamremmen och balansaxel remmen genom att flytta spännaren. Flytta spännaren nog att lossa banden så att de lätt kan tas bort.
9

Placera timing balancer remdriven remskiva så att spåret på skivan är uppradade med pekaren på oljepumpen. Placera den nya tidpunkten och bälten balansaxlar på spännaren och flytta tillbaka den på plats.
10

Lägg tillbaka de delar av fordonet i omvänd ordning, med början med vevaxelns remskiva. När delarna är alla sätta ihop igen, kan du lossa justeringsmuttern på spännaren för att öka eller minska spänningen på kamremmen. Kontrollera att justerskruven Muttern dras åt när du är klar med justeringarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74228.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.