Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort de broms rotorer på en 2004 Nissan Xterra

Den 2004 Nissan Xterra är utrustad med disc-typ främre bromsarna. Denna typ av broms använder två dynor trycker mot en skivformad bromsrotorn att skapa friktion, som stannar fordonet. Om bromsbeläggen blir sliten och inte ersätts, kan rotorn skadas. Om detta händer måste du ta bort rotorn och antingen få den reparerad på en verkstad eller ersätta det med ett nytt. För att ta bort rotorn och lagringen, måste du först ta bort bromsoket. Förfarandet skiljer sig något på 4WD fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Bromsrengöringsmedel
Hylsnyckelsats
bit tråd eller tråd klädhängare
Platt skruvmejsel (eller låsbricka borttagningsverktyg ) katalog Stor par nål grepp näsa versa (eller särskild låsmutter borttagningsverktyg) katalog Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Lossa ratten muttrarna. Höj fordonets front med en domkraft och stötta varje sida med en pallbock. Ta bort muttrarna och ta av hjulet.
2

mätta hela bromsaggregatet med bromsvätska och låt det torka. Detta kommer att ta bort det farliga dammet genereras av bromsbeläggen.
3

Ta bort de tre skruvarna som fäster bromsoket. Det finns två bultar som står inför inåt, och en som är riktad nedåt.
4

Rotera bromsok från rotorn och använda en bit tråd att upphäva det från SUV kropp. Det förhindrar spänningar bromsledningarna.
5

Avlägsna lösspringande navaggregatet på 4WD-modeller genom att ta bort de sex skruvarna som håller den på plats. Dra bort navet. Detta steg gäller inte 2WD modeller.
6

Använd en skruvmejsel för att ta bort låsbrickan från mitten av navet. För några få dollar, kan du också få ett speciellt verktyg för att ta bort låsbrickan. Låsbrickan är endast närvarande på 4WD modeller.
7

bort hjulmutter lagerlåsanordningen från mitten av navet genom att vrida det moturs. På 2WD modeller, kan du använda en stor par vice nål näsa grepp för att ta bort den. På 4WD modeller, behöver du speciella borttagningsverktyg. Verktyget är tillgängligt från Nissan återförsäljare eller så kan du oftast hyra det på verktyg-biluthyrningsfirmor eller auto-delar butiker.
8

Drag av rotorn och navaggregatet från axeln. Om det sitter fast, använd en gummiklubba för att knacka försiktigt runt kanterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73157.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.