Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter batterikablarna på en 1993 Dodge Spirit

Byta batterikablarna på din 1993 Dodge Spirit kan vara nödvändig om ledningarna har kala fläckar på dem, har smälts från kontakt med heta motordelar eller bryts inom tråd höljen . Replacement kablar finns tillgängliga från Dodge återförsäljare som en direkt ersättning, eller från bildelar butiker i universella stilar med olika längder. Den 1993 Spirit lämnade fabriken med antingen en 2,5-liters eller en 3,0-liters motor alternativ, även om ersättning processen för kablarna är samma på båda motorpaket. Saker du behöver
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Ande och lokalisera batteriet på passagerarsidan i motorrummet. Lossa spännskruven på den negativa batterikabeln änden med en skiftnyckel, lyft sedan bort batteriet.
2

Följ den negativa batterikabeln till motorblocket på passagerarsidan av motorn. Hitta och ta bort bulten som håller kabeln till motorblocket, med hjälp av en skiftnyckel. Spara bulten och ta bort kabeln från motorrummet.
3

Lossa spännskruven på den positiva batterikabeln slut, med hjälp av en skiftnyckel, sedan ta bort kabeln från batteriet. Följ kabeln ner till startmotorn solenoid på startmotorn, monterad på passagerarsidan av motorn.
4

Avlägsna bulten säkra kabeln till solenoiden, med hjälp av en skiftnyckel, dra sedan kabeln ut ur motorutrymmet. Dra den nya positiva batterikabeln längs motorn till startmotorsolenoiden och fäst den till terminalen varifrån du har tagit bort den gamla kabeln. Dra åt muttern med en bult tills det är ordentligt, men inte för hårt det eller du kommer att spricka solenoidhuset.
5

Placera batterikabeln slutet av den nya positiva batterikabeln på det positiva batteripolen. Dra åt fästskruven med en skiftnyckel tills det är ordentligt.
6

Dra nya negativa batterikabeln längs motorn och fäst änden med mässing ögla på blocket, i stället för den gamla kabeln, med bulten som du har tagit bort när du kopplar den gamla kabeln. Dra åt skruven med en skiftnyckel.
7

Anslut batteriet änden av den negativa kabeln till den negativa batteripolen. Dra åt fästskruven med en skiftnyckel tills kabeln är säker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75477.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.